LG, webOS'lu televizyon üzerinde çalışıyor

Geleceği iyiden iyiye arap saçına dönen, dünyanın en şanssız işletim sistemi, bakın nereye giriyor.

Kimsenin beklemediği sürpriz!

Son zamanlarda Android'e port edilen, ayrıca bir Live CD haline getirilen HP'nin terkedilmiş mobil işletim sistemi webOS, teknoloji devi LG'nin planlarına girmeyi başarmış görünüyor.

WebOS Nation web sitesinden Derek Kessler'a göre işletim sistemini televizyona port etme işi birkaç aydır devam ediyor. Kessler, HP'den Leonid Zolotarev ve Keith Weng'in program yönetimini, eski Motorola proje müdürü Thom Davis'in ise mühendisliği üstlendiği Open webOS projesinin, kullanıcı arayüzünü televizyonlara getirmek ve LG'nin artık eskimeye başlayan NetCast smart TV platformuyla değiştirmek üzere çalıştığını söylüyor.

Kessler, 2009'da CES'de tanıtılan NetCast'ın o günden beri çok fazla gelişmediğini, ancak webOS'un aynı sürede birkçok kez yenilendiğini vurguluyor. Proje, webOS'un sadece televizyonlara port edilmesini değil, Netflix, Yahoo, CinemaNow, Pandora, Vudu ve YouTube gibi yeni uygulama ve araçların da sunulmasını amaçlıyor.

Google'ın TV platformu yerine webOS'u tercih ettiğini söyleyen LG'nin CES 2013'de Open webOS'lu televizyonlarını tanıtması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları