LG yönetimi değişiyor!

Teknoloji devi, "yeni yıla girerken güçlenmek için" firmanın yönetimini üçe bölmeye karar verdi!

Dev firma yeniden yapılanıyor

Salı günü LG Electronics tarafından duyurulan yeni yönetim düzenlemesi ile beraber firma, artık üç yeni temsili yönetici tarafından yönetilecek. Firma, bu yöneticilerin "firmayı yeni yıla girerken güçlendirmesini" ümit ediyor.

Firmanın kontrolü, Home Appliances & Air Solutions CEO'su ve başkan Jo Seong-Jin, Mobile Communications CEO'su ve başkan Juno Cho ve başkan ve CFO David Jung arasında üçe bölünecek. Yeniden yapılanma, LG'nin parçalarını daha esnek olmalarını ve market durumlarına daha hızlı cevap vermelerine imkan tanıyacak.

En son finansal sonuçlara göre LG için en sağlıklı iş alanları, son aylarda artış yaşanan TV satışları, beyaz eşya ve araç parçaları gibi gözüküyor. Akıllı telefonlar ise sıkıntı yaşamaktalar.

LG'nin, bu yaz itibari ile düşen akıllı telefon satışlarını tekrar yükseltmek için bir yol bulması gerekiyor. Firmanın şu anda karşısında bulunan en büyük zorluk, yeni alanlara adım atmak ve büyüme için yer bulması gerekiyor.

Güney Koreli teknoloji holdingi, dört farklı iş alanına bölünmüş durumda. Ev eğlence sistemleri, mobil iletişim, beyaz eşya ve araç parçaları bu alanları oluşturmakta ve bunların tamamı, yeniden yapılanma ile beraber daha fazla otonomi kazanacaklar.

Yönetim değişimi için düzenlenen basın açıklaması sırasında yapılan duyuruya göre LG, sıradaki hızlı büyüme alanlarının enerji, IT, B2B ve otomotiv işlerinin olmasını beklemekte. Bu iş alanlarının serbest bırakılması ile beraber, firma bu alanlarda bağımsız bir şekilde daha rahat büyüyebilecek.

Okuyucu Yorumları