LG'den Samsung'a hodri meydan!

LG, yeni nesil telefonlarda daha sık görmeye başladığımız OLED ekranlar konusunda Samsung'u rahat bırakmayacağını bu hamlesiyle kanıtladı!

LG'den Samsung'a hodri meydan!

LG, küçük OLED ekran pazarını Samsung'a bırakmamaya kararlı görünüyor. Şirket, televizyonlar için OLED ekranlar konusunda bir lider konumunda olsa da, mobil cihazlar söz konusu olduğunda Samsung'un gerisinde kalmakta. Ancak bu durum, Reuters'ın söylediğine göre, LG'nin esnek OLED ekran üretim kapasitesini arttırmak için yaptığı 1.75 milyar dolarlık yatırım ile beraber değişmek üzere.

Samsung, uzun süredir Galaxy serisi telefonlarında kullandığı OLED ekranların mobil liderliğini üstlenmişti. Ayrıca Galaxy S6 üreticisi, Galaxy Edge serisi telefonlar ile de eğimli OLED ekranları mobil bir cihazda sunan ilk üreticilerden biriydi.

OLED'in önümüzdeki yıllar içerisinde telefonlardaki LCD ekranların yerini alacağı düşünülüyor. Bunun sebeplerinin arasında da OLED panellerin daha ince ve hafif olmalarının yanı sıra, daha iyi bir renk ve açık hava için parlaklık sunmaları yer alıyor. Böylelikle de üreticilerin daha da ince mobil cihazlar üretmeleri mümkün oluyor.

Düzenlemelerin gerektirdiği bir başvurunun ortaya çıkarttığı üzere LG, küçük ve orta boyutlu OLED panelleri üretmek için yeni bir üretim hattı kurmayı planlıyor. Bu başvuru da LG'nin yeni üretimini sadece bir söylenti olma halinden çıkartıyor.

OLED ekranlar çok daha iyi bir görüntü deneyimi sunsalar da, esnek OLED ekranların kullanımı o kadar da belirgin değil. Samsung Galaxy Edge telefonlar, eğimleri sayesinde bazı eşsiz özellikler sunsalar da, bu özelliklerin hiçbiri mutlaka sahip olunması gereken özellikler değil.

Ancak akıllı saatler gibi giyilebilir teknoloji ürünlerinde eğimli OLED ekranların kullanımı oldukça mantıklı gözüküyor. Ayrıca esnek ekranlar, katlanabilir tablet gibi bazı fikirlerin gerçekleşmesine de yardımcı olabilir...

Okuyucu Yorumları