LG'den Windows 10'lu buzdolabı!

IFA 2016'nın en büyük sürprizlerinden biri ile tanışın: İşte LG'nin Windows 10 ile çalışan, dokunduğunuzda içini gösteren buzdolabı!

LG'den Windows 10'lu buzdolabı!

İnternet bağlantısı ve uygulamalara sahip olan ev eşyaları henüz dünya genelinde sıradanlaşmamış olsalar da giderek daha "normal" hale geliyorlar ve buzdolapları da bu cihazların arasında. Örneğin Samsung, kapısında 21.5 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip olan dev bir buzdolabını "Aile Merkezi" olarak adlandırmakta. Geride kalmak istemeyen LG de kendi rakip ürününü Berlin'deki IFA fuarında tanıttı.

Kapıları açık iken bu buzdolabı, diğer büyük buzdolaplarına benziyor. Ancak Samsung'un modeli gibi LG'nin Smart Instaview Door-in-Door Fridge ürünü de 21.5 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Ve Samsung'un aksine LG'nin buzdolabı Windows 10 ile çalışıyor.

LG'nin ürünü, Samsung'un buzdolabına göre bir adım daha ileri gitmiş durumda. Her ne kadar bu ekran diğer ekranlara benzese de, cama vurulması ile beraber şeffaf bir görünüm alıyor ve dolabın içindekileri dolabı açmadan görmenize imkan tanıyor.

Buzdolabının bu "camı" tamamen dokunmatik bir panel olarak Windows 10 ile etkileşime imkan tanıyor ve özel LG uygulamalarına da Başlangıç menüsünden ulaşılabilmekte. Simgeleri çekip bırakarak içerideki yiyecekler ile aynı hizaya getirmeniz de mümkün ve belki de bu şekilde ailenize bitmesi gereken ya da dokunmamalarını istediğiniz yiyecekler hakkında bilgi vermeniz mümkün oluyor.

LG'den Windows 10'lu buzdolabı!

Tabii ki bunun bir Windows 10 cihazı olmasından dolayı Windows Store uygulamalarını da çalıştırabilmekte. Başka bir deyiş ile, eğer buzdolabının önünde ayakta durup haberleri okumayı seviyorsanız, Edge ile internet üzerinde gezebilirsiniz veya yemek pişirirken müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca bu üründe Cortana ses kontrolleri de kullanılabilir durumda.

Okuyucu Yorumları