Limitsiz bağlantılar kalkıyor, kota geliyor!

Kotalı internet bizim için sıradan bir şey. Ama kotayla yeni tanışan bu ülkede yer yerinden oynuyor!

Kotalı internet şoku!

Kotalı internet dendiğinde belki bizler bu terimi çok normal karşılıyor olabiliriz. Ama sanılanın aksine, kota kavramına Dünya o kadar da alışık değil. Bunun en güzel örneği ise, Kanada'da yaşanan kotalı internete geçiş olayı...

Kanada Radyo Televizyon ve İletişim Komisyonu, TekSavvy gibi şirketlerin müşterilerine sınırsız internet sunmasını engelleyen yeni bir karar verdi.

Cumartesi günü tüm müşterilerine toplu bir e-posta gönderen şirket, 5Mbps ve 200GB kapatistelerine sahip tüm kullanıcıların 1 Mart 2011'den itibaren sadece 25GB'lık kotaya sahip olması gerektiği konusunda uyardı. CRTC'nin bu yeni hükmü, şirketlerin Bell'den sınırsız bağlantı kiralamalarına engel oluyor.

Daha fazlasını isteyen daha fazla ödeyecek...

Daha fazlasını isteyen daha fazla ödeyecek...

Değişiklikleri yansıtmak üzere web sitesini güncelleyen TekSavvy, yeni planında müşterilerine 5Mbps indirme ve 800Kbps gönderme hızı yanında 25GB kota sunuyor. Ancak her ay 55 dolar ödeyerek 300GB ek kota satın almak mümkün.

CRTC'nin bu ani değişikliği yapmasının nedeni ise bant genişliğini yoğun olarak kullanan kullanıcıların diğerlerinin hızını düşürmesine engel olmak.

TekSavvy'nin 'kablo' müşterileri ise şu an hala sınırsız internete sahip, ancak plana yeni kullanıcılar kabul edilmiyor.

Ve tepkiler: Başbakan bile bu işe kızdı!

Ve tepkiler: Başbakan bile bu işe kızdı!
İşte Kanada başbakanın Twitter üzerinden yayınladığı tepki mesajı...

Kanada Radyo Televizyon ve İletişim Komisyonu'nun aldığı kota kararına tepkiler de, Kanada'da çığ gibi büyüyor. Karara en sert tepkiyi çok yukarılardan bir isim, Kanada başbakanı Stephen Harper gösterdi.

Harper, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kanada Radyo Televizyon ve İletişim Komisyonu'nun bu kararı gözden geçirmek zorunda olduğunu, eğer gözden geçirmeye yanaşmazsa, bunu kendilerinin yapacağını söyledi.

Kota kararına tek tepki tabii ki başbakandan gelmedi. Kararı protesto etmek için pek çok yeni internet sitesi açıldı ve bu sitelerde imza toplanmaya başlandı.

Bakalım Kanada Radyo Televizyon ve İletişim Komisyonu, tepkilere nasıl cevap verecek?

Okuyucu Yorumları