Linux'u çekici kılan 7 neden

Karmaşık görünen ve bu yüzden çoğu kullanıcının gözünü korkutan Linux'u çekici kılan 7 neden...

Linux için 7 neden

Bugün dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan işletim sistemi Microsoft'un geliştirdiği Windows işletim sistemidir. Windows 95 ile kullanıcı-dostu arayüzüyle kitlelere daha hızlı ulaşmayı başaran Microsoft, bugün Windows Vista ile pazardaki liderliğini elinde tutmak istiyor.

Ancak işletim sistemi dendiğinde akla artık sadece Windows serisi işletim sistemleri gelmiyor. Apple'ın MAC OS X işletim sistemini bir yana bırakacak olursak, özellikle bir ücret ödemeksizin elde edilebilen Linux serisi işletim sistemleri henüz Windows'a alternatif olacak Pazar büyüklüğüne ulaşmış olmasa da, emin adımlarla yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Windows için bir avuç dolusu para harcarken ve Linux için herhangi bir ücret ödemezken neden bilgisayar kullanıcıları hala Windows'u tercih ediyorlar? Bu seçimlerinde elbette Linux'un açık kaynak kodlu ve karmaşık bir sisteme sahip olması ve bunun gibi nedenler özellikle amatör kullanıcıların Linux'dan uzak durması için yeterli nedenler.

CHIP Online, Linux'a geçmek isteyenlerin kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırıyor... İşte linux'u çekici kılan 7 neden...

Okuyucu Yorumları