Linux, Windows 10'a mı geliyor?

Microsoft'un Build etkinliğiyle ilgili bir keşif, Linux'un Windows 10'a gelebileceğini söylüyor!

Windows 10'a Linux mu geliyor

Microsoft'un bu akşam başlayacak olan Build konferansıyla birlikte Linux, Windows 10'un bir parçası haline gelebilir. Firmanın Linux dağıtımı Ubuntu'yu geliştiren Canonical ile bir ortaklık duyurması bekleniyor.

Microsoft'un Linux'a olan sevgisi bir süre önce doğmaya başlamıştı. Bu bağlılığın Windows 10'da da devam etmesi bekleniyor. Build etkinliğine ait oturum açıklamalarında yapılan bir keşif, Ubuntu'daki Linux kabuğu Bash'ın Windows 10 altında çalışır hale gelebileceğini gösteriyor. Sözkonusu açıklama, şu an itibariyle yayından kaldırılmış bulunuyor.

Windows 10 ile Ubuntu'nun tam olarak nasıl bütünleşeceği ise henüz belirsiz. Tek anlaşılan, Microsoft'un Windows 10'da Linux çalıştırmaya izin verecek bir "konteyner" sunabilecek olması. Bu tür bir alt-sisteme Windows 10'un 10251 numaralı yapısında rastlanmıştı.

Microsoft'un yıllık geliştirici etkinliği Build, Türkiye saatiyle bu akşam, 18:30'da başlayacak. Etkinlikte ortaya çıkacak olan tüm yenilikleri CHIP Online'dan takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları