Liseli Bill Gates'in kız tavlama anıları!

Bill Gates, lisede okul bilgisayarını hack'lediğini itiraf etti. Ama bakın bunu, ne için yapmış...

Gates'in "yaramazlık" anısı!

Yazılım devi Microsoft'un kurucusu; teknoloji endüstrisinin en önemli isimlerinden Bill Gates, gençlik yıllarında bazı "yaramazlıklar" yaptığını itiraf etti. Gates, geçtiğimiz günlerde BBC 4'e verdiği ve Bill & Melinda Gates Vakfı'ndan bahsettiği bir söyleşide kendi hayatıyla ilgili bazı ilginç başlıklara da değindi.

Gates, Lakeside School'da öğrenci olduğu yıllarda daha sonra Microsoft'u birlikte kuracakları Paul Allen'la birlikte okulun bilgisayarını hack'lediklerini açıkladı. Aslında dışarıdan bakıldığında tam anlamıyla efendi bir "nerd" imajı çizen Gates'in bu gençlik hack'inin amacı da son derece ilginç. Gates, okulun bilgisayar sistemine yaptığı bu izinsiz girişlerde yalnızca kızların aldığı dersleri bulup o derslere kaydolarak sınıftaki tek erkek olmayı amaçladığını belirtti.

Bu sıradışı fikri gerçekleştirmek adına zekası ve becerilerini kullanarak okulun bilgisayarını hack'lemeyi beceren Gates, yine de daha sonra planı uygulamak için gereken o "cesur" adımı atamadığını da ekledi.

Okuldaki bilgisayarı kullanmakta zorluk çeken öğretmenlerinin yardım istediği Gates ve Allen, buradaki bilgisayarları böylece daha iyi tanımışlar. Ve hatta diğer öğrencilere bazı programlama dersleri de vermişler.

Okuyucu Yorumları