Lityum-iyon piller yerinden olabilir!

Geliştirilen yeni pil teknolojisi, Lityum-iyon pillere tam 5 kat fark atıyor!

Bir yeni pil teknolojisi daha

Mevcut lityum-iyon pillerden beş kat veya daha fazla enerji depolayabilen bir pil önümüzdeki yılın başlarında elimizde olabilir.

Prieto Battery, geçerli pillerden daha fazla lityum iyon tutabilen, yeni malzemelere dayalı bir 3D solid-state pil yapısı geliştirdi. Şirket kurucusu Amy Prieto, yeni pilin aynı zamanda daha az yanıcı olacağını belirterek daha hızlı şarj sağlayacağını söyledi. Ürün giyilebilir aksesuarlar ve PC'lerin yanı sıra, güneş panelleri gibi büyük ürünlere de uyumlu olacak.

Yeni pil için yıllardır bir araştırma süreci içersinde olan Prieto Battery, teknolojiyi ticarileştirmek adına hafta başında Intel Capital'den miktarı açıklanmayan bir yardım aldı. Prieto, 2017 yılına kadar giyilebilir ürünler ve bilgi işlem cihazlarına ulaşabilecek bir pil geliştirmek için Intel'le ortak bir çalışma yürütüyor.

Şirketin önümüzdeki yıl yeni teknolojiye sahip pilin erken bir örneğini piyasaya sunabileceği belirtilirken, Amy Prieto'nun uzun vadeli planının güneş enerjisi ve rüzgar çiftlikleri için ucuz ve kararlı piller oluşturmak olduğu ifade ediliyor.

Okuyucu Yorumları