Live Messenger 9 Beta'dan ilk görüntüler

Microsoft sınırlı sayıda testera bir sonraki nesil chat istemcisini denemeleri için davette bulundu

WLM 9: İlk izlenimler

Microsoft yaklaşık 5000 Beta testera bir sonraki nesil chat-istemcisi Windows Live Messenger 9'u denemeleri için davette bulundu.

Yeni özellikler
Bir sonraki sürümde kullanıcı aynı anda birden fazla PC'de oturum açabilecek. Kısıtlama: bu iş için PC'lerde 9. sürümün yüklü olması gerekiyor. Eski sürümler bu özelliği desteklemiyor.

Buna ek olarak kullanıcı kişisel ses tonları seçebiliyor. Örneğin bu kişisel seslerle listenizdeki kişiye sizin girdiğinizi belli edecek bir ses ayarlayabiliyorsunuz. Burada da aynı kural geçerli: karşı tarafta da 9. sürüm kurulu olmalı.

Spam fonksiyonu sayesinde kullanıcı başkalarını bir kara listeye ekleyebiliyor ve bu şekilde bu spam haberleri ağ üzerinde hemen yayılabilecek.

Puncto görünümü ile bir sonraki nesil istemci bazı yenilikler getiriyor. Mesela animasyonlu GIF'ler görüntü resmi olarak kullanılabiliyor ve böylece daha ayrıntılı ifadeler ortaya çıkıyor.

Windows Live Contacts sunucusuna (wlcomm.exe) bağlantı arka planda devam ettiği için kişi bilgileri daime en güncel durumda kalıyor. Ayrıca kullanıcıya daha hızlı oturum açması için yardımcı da oluyor.

Okuyucu Yorumları