Live Messenger'daki faydalı işlevler!

Hala Windows Live Messenger'ı kullanmıyor musunuz? İşte fikrinizi değiştirebilecek özellikler...

Live Messenger ipuçları!

MSN Messenger, uzun zamandır en iyi bilinen popüler sohbet programlarından. Ancak Google Talk, Yahoo IM, Meebo, Digsby, Trillan ve diğer sohbet programlarının gelmesiyle MSN, geriye düşmeye başladı. Bunun ardından Microsoft, sohbet uygulamasının adını Windows Live Messenger olarak değiştirdi ve diğer Windows Live uygulamalarıyla sunmaya başladı. Bu yazımızda Windows Live Messenger'ın sunduğu hızlıca fotoğraf ve dosya gönderme gibi bazı ek özellikleri ele alacağız.

Windows Live Messenger'ı her şeyle entegre etmek

Windows Messenger'da sosyal ağlarınızdaki kişilerinizi 'Kişi ekle'ye tıklayıp 'Diğer hizmetlerden kişi ekle'ye tıklayarak eklemeniz mümkün.

Kişileri Facebook, Outlook, LinkedIn ve Gmail hesaplarınızdan aktarabilirsiniz. Windows Live Messenger, eklemek istediğiniz kişilerin listenizde olup olmadığını kontrol edecek ve isterseniz kişilerinize toplu bir davet gönderecektir.

Dosya ve fotoğraf gönderme

Dosya ve fotoğraf gönderme
Live Messenger'da Dosya göndermek oldukça basit

Windows Live Messenger'da dosya ve fotoğraf gönderme

Çevrim içi arkadaşlarınızdan herhangi biriyle konuşurken 'Paylaş' düğmesine tıklayıp 'Bilgisayarınızdan dosya' seçeneğine tıklayarak bir dosya gönderebilirsiniz.

Dosya, sohbetin içerisinde gömülü olarak gösterilir. Eğer bir fotoğraf gönderiyorsanız, fotoğraf küçük bir resim olarak gösterilir. Karşı taraf kabul ettiğinde aktarım başlayacak ve bir ilerleme çubuğu aktarımın durumunu size gösterecektir.

Cep telefonu için Windows Live

Mobil cihazınızdan dosya ve fotoğraf göndermek istiyorsanız, bunu Seçenekler > Telefon bölümüne gidip 'Ayarları düzenle'ye tıklayarak etkinleştirebilirsiniz.

Mobil ayarlarınızı etkinleştirdikten sonra telefonunuzda çektiğiniz resimleri paylaşabilir, Windows Live Mobile'daki mobil uygulamalara erişebilirsiniz.

Ek özellikler

Ek özellikler
Sesli görüşme başlatmaya gerek kalmaksızın kısa ses kayıtları yollayabilirsiniz

Live Messenger'ın ek özellikleri

Arkadaşınızla sohbet ettiğiniz sırada 'Oyunlar' düğrmesine basarak çevrim içi oyunlardan herhangi birini beraber oynayabilirsiniz. Diğer faydalı özelliklerden biri ise 'Uzaktan yardım isteği'. Ancak bu işlevin her zaman düzgün çalışmayabildiğini söyleyelim.

Daha önce farketmemiş olabileceğiniz başka bir özellik de 'ses klibi' özelliği. Sohbet penceresindeki ses klibi düğmesine basılı tutarak bir ses kaydedip, arkadaşınıza göndermeniz mümkün. Sesli sohbet yapmak istemiyorsanız ancak örneğin şarkı söylemek gibi kısa bir kayıt yapıp göndermek istiyorsanız bu özelliği faydalı bulacaksınız.

Okuyucu Yorumları