Live servisleri neden hizmet dışı?

Windows Live sunucuları geçtiğimiz haftadan bu yana problem çıkarıyor hissediyor musunuz?

WindowsLive Sıkıntısı

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft'un Windows Live hizmetine ulaşılmasında sıkıntı yaşanıyordu. Ülkemizdeki kullanıcılar önce sorunu Telekom'a bağlasalar da, çok geçmeden sorunun kaynağının Microsoft'un kendi sunucuları olduğu anlaşıldı. MSN Messenger'ın verimli çalışamasının yanında, Windows Live'in sunduğu e-mail hizmetlerine de ulaşılamıyordu.

Sorunun kaynağı neydi?

Microsoft yeni yazılımı Windows Server 2008'i geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bilindiği üzere Windows Live sunucuları Windows Server 2008 üzerinde çalışıyor ve bu yeni sürümle Live sunucularında çıkan bu problem arasındaki bağlantı konuşuluyor. Ancak Microsoft tüm bu iddiaları reddederken, yeni işletim sistemiyle bu servis hizmetinin çökmesi arasında bir bağlantı olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bu sorun çözülse de ortalıkta dolaşan bazı iddialar var. Microsoft'tan yapılan resmi açıklamaya göre Live Hotmail e-mail hizmeti, hızlı mesajlaşma, resim paylaşma ve depolama gibi hizmetleri bu durumdan etkilendi.
Milyonlarca kullanıcı bundan etkilendi!

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Biz müşterilerimize en iyi hizmeti ve sunmak için elimizden geleni yapıyoruz ve çıkan bu tip sorunlar da anında değerlendiriliyor. Biz gerçekten bu tür bir problemi müşterilerimize yaşattığımız için üzgünüz."
Microsoft, tüm açıklamalara rağmen bu sorundan kaç kişinin etkilendiğini açıklamadı. Ancak bu sayının 400 milyon Live kullanıcısını dünya genelinde etkilediği sanılıyor.

Okuyucu Yorumları