Lizard Squad bu defa binlerce kamerayı hack'ledi!

Ünlü hacker grubu Lizard Squad, web sitelerine saldırmak için binlerce kamerayı hack'ledi!

Lizard Squad'dan yeni saldırı!

Saldırılarını genellikle oyun sunucuları ve yayıncılara yapan ünlü hack gruplarından Lizard Squad bu defa biraz daha farklı bir hedef seçti. Arbor Networks bünyesindeki güvenlik araştırmacıları grubun kapalı devre kamera ve webcam'lere saldırdığını duyurdu. Saldırının amacının ise bankalar, oyun siteleri, hükumetler ve internet sağlayıcılarına yönelik bir bot ağı oluşturmak olduğu belirtildi.

Saldırılar için kameraların tercih edilmesinin temel nedeni ise bunların kolay hedefler olması. Zira söz konusu kameralar Linux gibi ortak platformların minimal versiyonlarıyla çalışıyorlar. Bu da onların sınırlı bir dahili güvenlik altyapısına ve yeniden kullanılabilir oturum açma detaylarına sahip olmaları anlamına geliyor. Diğer yandan bu kameraları kullananların güncel yamaları da çok nadir yüklemesi de hacker'lar için bir diğer avantaj.

Bu saldırı aynı zamanda Nesnelerin İnterneti bağlamında güvenlik problemlerini de yeniden gündeme getirdi. Zira böyle bir ortamda bütün cihazların birbirine bağlı olması hepsinin sürekli güncel halde tutmayı daha da zorlaştırıyor.

Okuyucu Yorumları