Logitech MX Air mouse: Havada gezen fare

Logitech MX Air mouse fare kullanımına yeni bir boyut getiriyor. Artık yatay bir zemine gerek yok.

Havada gezen fare

Yeni fare konseptinde fareyi hem klasik bir fare gibi zemin üzerinde kullanabiliyor, hem de Nintendo Wii joystick'leri gibi havada gezdirip hareketlerinize tepki vermesini sağlayabiliyorsunuz. Farede bu amaçla geliştirilen serbest hareket algılama, özel hareketlere tepki verme ve kablosuz iletişim teknolojileri bir arada kullanılıyor. Bu sayede bir uzaktan kumanda gibi kullanarak ekrandan seçim yapabiliyor veya elinizin bir hareketi ile ileri, geri kaydırma seçeneklerini kullanabiliyorsunuz.

Kullanılan özel bir teknoloji ile fareyi ekranda ilerletirken el titremesi veya yanlış yöne oynatma gibi problemlerin önüne geçiliyor. MX Air Mouse ile örneğin ses seviyesini yükseltecekseniz ses düğmesine basıp fareyi havada yukarı doğru hareket ettiriyorsanız. Benzer komut tanımlamaları ile medya dosyalarının listesinde ileri geri ilerlemek ve istediğiniz dosyayı seçip çalmanız mümkün. Üzerinde bulunan bir panel, aynen notebook'larda olduğu gibi belgelerde yukarı aşağı ilerlemeyi parmağınızı kaydırarak gerçekleştirmenize imkan sağlıyor.

Şarj ünitesinde tekrar şarj edilebilen MX Air mouse Logitech'in 2.4 GHz kablosuz iletişim teknolojisini kullanıyor, bu sistemde ürünü bilgisayardan 10 metre kadar uzaktan işletebilmek mümkün. Şarj ünitesi masa üstünde oldukça şık duruyor. Alıcı bir masaüstü PC veya notebook'a kolaylıkla bağlanabiliyor.

Ürünün Ağustos ayında piyasaya sürülmesi ve fiyatının yaklaşık 150 dolar olması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi: http://www.logitech.com/index.cfm/172/3544&&cl=us,en

Okuyucu Yorumları