Lolipop yerine Android L mi geliyor?

Android 5.0'ın adı Limon mu, Limelight mı, Lolipop mu olacak? Bu görüntüye göre cevap "hiçbiri"!

Bu "L" ne demek istiyor?

Android'in bir sonraki sürümünün "Lolipop" adını alacağı düşünülse de, bununla ilgili elimizde sağlam bir kanıt yok. Yeni ortaya çıkan ekran görüntüleri ise Google'ın Android 5.0 için kullandığı yeni kısaltmayı gösteriyor.

Chromium hata raporlama sistemi içerisinde rastlanan (ve şu an itibariyle kaldırılmış olan) görüntülerde uyarı çubuğunun sol üstünde L şekilli bir logo bulunuyor. Çoğu kullanıcı, bu L şeklinin Android'in bir sonraki sürümüyle ilgisinin olduğunu düşünüyor. Chrome web tarayıcısının ekranın tamamını kaplamak yerine, bir kutucuk olarak önde durması ise Android L'deki yeni bir işlev olabilir. Benzer işleve Samsung'un ve Sony'nin telefonlarında rastlıyorduk ancak Google, uygulamaları pencerede çalıştırma işlevini Android'in kendisine eklemeyi planlıyor olabilir.

Bu küçük logo, Android 5.0'ın adının "Android Lollipop" yerine "Android L" olacağını tam anlamıyla kanıtlamıyor. Dahası Android 4.5 ile mi, yoksa Android 5.0'la mı tanışacağımızı da henüz bilmiyoruz. Ancak öğrenmek için muhtemelen yarına kadar beklememiz yeterli olacak.

Okuyucu Yorumları