Lollipop'lu Nexus tablet geliyor!

HTC ve Google ilk Androıd Lollipop Nexus tableti piyasaya sürüyor.

İşte Lollipop'lu Nexus tablet

Teknoloji inovasyonu ve tasarımda dünya lideri HTC bugün Android™ Lollipop işletim sistemine sahip ilk tablet olan Nexus 9'un piyasaya çıkışını duyurdu. HTC ile Google arasındaki yakın işbirliğinin bir sonucu olan Nexus 9, HTC'nin premium tasarım alanındaki en son teknoloji ve inovasyon mirası ile Google'ın premium bir tablet deneyimi için sezgisel yazılımdaki mükemmeliyetini bir araya getiriyor.

En iyi hassas tasarım ve performansı sağlamak

Ekranı, kusursuz bir şekilde ergonomik gövdeye bağlayan ve fırçalanmış bir alüminyum çerçeve içine yerleştirilen Nexus 9, şıklığı ve parlaklığı ile HTC'nin hassas metal işçiliğindeki uzmanlığını gözler önüne seriyor. Tablet aynı zamanda her türlü işin altından kalkabilecek kadar büyük, ama tek bir elde rahat şekilde tutulabilecek kadar da küçük olan, 4:3 en-boy oranına sahip 8.9 inç bir ekrana da sahip. Sadece 436 gram ağırlığında olan tablet aynı zamanda hafif ve kolaylıkla taşınabiliyor.

Bu kolay kullanılabilen, güçlü tabletin kalbinde bulunan Nvidia® Tegra® K1 64-bit çift çekirdekli işlemcisi görevler arasında geçişler yapmayı basit ve hızlı hale getirirken Keppler GPU'su ise masaüstü bilgisayar kalitesindeki performans ve grafiği tablete taşıyor.

Ön (1.6MP) ve arka (8MP) kameralar en önemli anların ölümsüz hale getirilmesine imkan verirken Nexus 9 tabletin 2K ekran (2048x1536) çözünürlüğü ise, fotoğraflara bakarken, internette gezinirken veya video izlerken net detaylar ve canlı renkler sunuyor. Ön çift hoparlör sahip oldugu akıllı amplifikatörü ve HTC BoomSound™ profilli hoparlör modu ile cihazın ön yüzünden stereo ses gelmesini mümkün kılarak Nexus 9'u müzik ve oyun severler için mükemmel kılıyor.

Bulunabilirlik

16GB, 32GB ve 32GB LTE modeller halinde sunulacak olan Nexus 9 17 Ekim'den itibaren Google Play™ mağazası üzerinden ön satış için dünya çapında sunulurken mağazalarin raflarındaki yerini 3 Kasım'dan itibaren başlayacak. Turkiye'de ise 2015 yılı itibarıyle satışa sunulması planlanıyor.

Okuyucu Yorumları