Loon Projesi teste başlıyor

Google'ın sıra dışı internet dağıtma fikri, sonunda burada test edilmeye başlanıyor!

Balondan internet devri!

Google, balonla internet dağıtımı servisinin testlerine çok yakında başlıyor. California'da teste katılmak isteyenler başvurulara başladı.

Google'ın Loon projesi, internet erişiminin zor sağlandığı bölgelere, yüksek hızlı internet bağlantısı pratik şekilde ulaştırmak için balonları kullanmayı öngörüyor. Bu projeye göre, şehirlerin üzerinde uçurulacak balonlar, birer kablosuz modem gibi çalışacak ve kapsama alanındaki abonelerin yüksek hızda internete ulaşmasını sağlayacak. Bu sayede, karasal bağlantıların veya GSM şebekelerinin yetersiz kaldığı bölgelerde, özellikle de üçüncü dünya ülkelerinde pratik ve hızlı internet erişiminin mümkün olacağı düşünülüyor.

Google, projenin Google+ sayfasından yaptığı açıklamada, balonların test uçuşuna hazır olduğunu, sunucuların kapasitelerini ve sistemin işleyişini test etmek için kullanıcıların başvurusunu beklediklerini, test için kullanıcıların evlerinin dışına özel Loon antenlerini asmaları gerekeceğini açıkladı.

Google daha önce Kentuck'yde Loon projesinin balonlarını test için uçurmuştu ve bölgede yaşayanlar UFO alarmıyla polis merkezlerini harekete geçirmişti. Google'ın balonları stratosfer katmanına yükselecek ve güneşten aldığı enerjiyle rüzgara karşı hareketini sağlayarak kontrollü bir şekilde uçabilecek. Google bu yöntemle, sistemin kurulacağı noktalarda, yerden 20 km yukarıda balonlardan oluşan bir ağ örmeyi planlıyor. Balonlar birbiri ile ve yer mekezi ile iletişim halinde olacak bu şekilde sürekli İnternet gövdesine bağlı kalacaklar.

Okuyucu Yorumları