LTE Standardında 36 Ayrı Güvenlik Açığı Keşfedildi

Güney Koreli araştırmacıların keşfettiği güvenlik açıkları, LTE ağları üzerinde veri gizliliğini tehlikeye atabilir!

4G LTE'de ortaya çıkan tehlike!

Dünya 5G teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor ancak güvenlik uzmanlarının LTE standardı ile olan işi henüz bitmiş değil. Güney Koreli araştırmacılar, LTE teknolojisi kapsamında 36 yeni güvenlik açığı keşfettti.

Güvenlik sorunlarının sebep olabileceği bazı saldırılar, diğerlerinden daha sinsi bir şekilde düzenlenebiliyor. Saldırılar sonucunda oluşabilecek güvenlik tehlikeleri ise bir kullanıcının bağlantısını hattan düşürerek geçici olarak rahatsızlık yaratacak durumlara sebebiyet vermekten cihazın aldığı ve verdiği veri paketlerini inceleyerek zihaz kullanıcısının gizli verilerini açığa çıkarmaya kadar geniş bir yelpaze gösteriyor.

Araştırma ekibi, güvenlik açıklarını "bulandırma" adı verilen ve bir bağlantıya büyük miktarda rastgele veriler göndererek söz konusu yüklenmenin bağlantıda yarattığı düzensizlikleri incelemeye dayanan bir teknik ile keşfettiklerini belirtiyor.

Bunun yanında söz konusu güvenlik açıkları her yerde geçerli değil. Operatörden operatöre kullanılan iletişim ekipmanlarının farklılık gösteriyor olması, her farklı bağlantıda farklı bir durumun oluşmasına sebep oluyor. Örneğin bir operatörün baz istasyonunda kullandığı bir ekipman farklı güvenlik açıklarına sebebiyet verirken bazı iletişim altyapısı ekipmanları ise iletişim güvenliği konusunda birden çok operatörün başını ağrıtabiliyor.

Araştırma ekibi, Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan bir konferansta araştırma sonuçlarını resmi olarak sunmayı planlıyor ve araştırmada kullanılan ekipmanlar söz konusu güvenlik açıklarının kapatılmasına yardımcı olmak için operatörler ve cihaz üreticileri ile paylaşılıyor. Söz konusu güvenlik açıklarının bu sebeple saldırganlar tarafından kötüye kullanılması ihtimali oldukça düşük. Ancak bu araştırmanın ortaya koyduğu bir gerçek var: Çoğu kullanıcı tarafından güvenilen kablosuz ağ standartları sanıldığı kadar güvenilir olmayabilir.

Araştırma raporu metnine buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları