Lüks markaların Google'la savaşı

Google'ın başını ağrıtan ilginç "anahtar kelime" davası bakın nasıl gelişti, nasıl sonuçlandı?

Google'ın lüksle mücadelesi!

Avrupa Birliği avukatlarından birine göre Google'ın kullanıcılara anahtar kelime satması telif hakları ihlaline yol açmıyor. Marka ve patent hakları satın alınmış ürünlerin anahtar kelimelerinin Google'da satılması konusundaki dava Google'ın lehine gelişti.

Luis Vuitton, Moet & Changon ve Hennessy gibi markalara sahip olan ve Lüks ürünler üreten LVMH, Google'a kendi markaları üzerinden para kazandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Davanın açılmasına sebep olan olay ise taklit ürünler üretenlerin Google'da markayla ilgili anahtar kelimelere reklam vermesi olmuştu. Bu taklit üreticiler arama sonuçlarının yanında yer alan Google reklamları sayesinde orijinal ürün arayanlara kendi mallarını da satmayı başarıyordu.

Avrupa Adalet Divanı yaptığı açıklamada Google'ın hatalı olmadığını açıkladı ve Google suçlanmadı. Google anahtar kelimelere odaklı reklam satışıyla büyük gelir elde ediyor ve bu davanın sonucunda Google'ın uygulaması değişmeyecek. Google marka isimlerinin de reklamlarını satmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları