Lüks Saat Üreticisi Tag Heuer, Ödeme Seçenekleri Arasına Kriptoyu da Dahil Etti

Kripto paraların kullanım alanları hızla artarken bir kripto kabulü de İsviçreli lüks saat üreticisi Tag Heuer tarafından geldi.

Lüks Saat Üreticisi Tag Heuer, Ödeme Seçenekleri Arasına Kriptoyu da Dahil Etti

Kripto para sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ederken, her gün yeni bir şirket ödeme seçenekleri arasına kripto paraları dahil ediyor. Son olarak bir kripto para kabul haberi de İsviçreli lüks saat üreticisi Tag Heuer tarafından geldi. Şirket, resmi web sitesi üzerinden yapılan satın alınan saatler için kripto para olarak ödeme kabul edeceğini duyurdu.

Kripto para sektörü her ne kadar oldukça büyük bir piyasa değerine sahip olsa da volatilitesi fiat'a nazaran yüksek durumda. Bunun yanında işlemler kullanıcılara diğer sistemlere göre karmaşık geldiğinden de kripto kullanımı daha zor algılanabiliyor. Bu noktada birçok şirket BitPay gibi aracı kurumları kullanarak kripto ödemelerini kabul ediyorlar. Böylece kullanıcılar ödemelerini BitPay aracılığı ile yaparken, BitPay ödemeleri fiat birimine çevirerek satıcıya aktarıyor.

Diğer taraftan her ne kadar şirketler BitPay'i aracı olarak kullansalar da kabul edecekleri kripto varlıkları kendileri seçiyorlar. Bu noktada saat üreticisi Tag Heuer ise tercihini şimdilik Bitcoin (BTC), Ethereum ve Dogecoin'den (DOGE) yana kullanmış durumda.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.