Lumia 2520, Surface 2'ye karşı!

Nokia'nın yeni tabletini tanıtmasıyla birlikte yeni bir savaş başlıyor: Lumia 2520 vs Surface 2!

Nokia, Surface 2'ye karşı!

Nokia'nın Microsoft tarafından satın alınması, garip bir durumu da beraberinde getirdi. Nokia'nın uzun süredir kendi tabletini tasarladığı biliniyordu. Satın alma kararının açıklanmasından kısa süre sonra Nokia tabletini de duyurdu. Ancak bu sırada Microsoft da kendi Surface 2 tabletini duyurdu.

Nokia aslında teorik olarak şu anda Microsoft'un şirketi gibi görünse de resmen bu anlaşma tamamlanmış değil ve 2014 başında Nokia'nın devir işlemleri tamamlanana kadar Nokia, Microsoft'tan bağımsız bir şirket olarak yaşamaya devam edecek.

Bu sırada piyasaya çıkan Nokia tableti Lumia 2520 de elbette Microsoft tabletlerine rakip durumda olacak.

Microsfot, Surface 2 tabletlerinde, Nvidia Tegra işlemcilerini kullanırken, Nokia'nın Lumia 2520 tabletlerinde Qualcomm'un dört çekirdekli işlemcileri kullanılıyor. Bu rekabeti kızıştırmak ve kendi işlemcilerinin daha çok satılmasını isteyen Qualcomm da Nokia tabletlerini övmekten kendini alamıyor. Dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisini kullanan Nokia'da işelmci 2.2 GHz'de çalışıyor. Ekran çözünürlüğü ise1920 x 1080p HD. tek şarjla 11 saatlik kullanım vaadeden Nokia, Surface 2'den daha avantajlı bir tablet olarak görünüyor.

Surface 2 tabletleri ise 1.7 GHz işlemci hızına sahip. Bakalım, ikisi de Windows Phone işletim sistemiyle çalışan tabletlerden hangisi daha başarılı olacak ve 2014'le beraber Microsoft hangi tabletle yoluna devam etmeye karar verecek.

Okuyucu Yorumları