Lumia 920 hafızasını kaybetti

Nokia'nın yeni amiral gemisi Lumia 920'de her özellik varken, herkesin beklediği bu "şey" neden yok?

Lumia 920 hafızasını kaybetti

Nokia'nın yeni akıllı cebi Lumia 920'de hafıza kart yuvası olmayacak. Nokia'nın niçin böyle bir karar aldığı sorusunu ise şirketin başkan vekili Kevin Shields yanıtladı: "Daha önceden planladığımız tasarımı bozmamak için, Lumia 920'ye SD kart yuvası koymadık. Eğer aksini yapsaydık, 920'nin fiziksel görünümü tamamen değişecekti."

Lumia 820'lerde dahili 8GB'lık hafıza bulunuyor. Ayrıca 32GB'a kadar yükseltilmek üzere Micro SD kart yuvası da mevcut. Lumia 920 ise halihazırda dahili 32GB hafıza sunuyor. Dolayısıyla ayrı bir SD kart ilavesi, cihaz için gereksiz olarak da değerlendirilebilir.

Nokia, hafıza kartı dışında Lumia 920'yi birçok cezbedici özellikle donatmış durumda. Cihaz, 4,5 inçlik PureMotion HD Plus ekran görüntüsü ve 1,280x768 piksel WXGA çözünürlüğüne sahip. ClearBlack görüntü filtreleme özelliği, cihazın güneş ışığında verdiği görüntü kalitesini arttırıyor. Qi teknolojisini destekleyen kablosuz şarj aleti de Lumia 920'yi çekici kılan bir başka detay.

920'nin kamerasında bahsedecek olursak; bu akıllı alet, görüntü sabitleme ve ışığa daha çok duyarlı PureView teknolojisine sahip. Cihaz aynı zamanda "artırılmış gerçeklik" diye tabir edilen ve kullanıcıların telefonu doğrulttukları yerdeki mağaza ve dükkanları gösteren City Lens uygulamasıyla zenginleştirilmiş.

Okuyucu Yorumları