Lumia 928, AMOLED ekranla gelebilir!

Nokia'nın sürpriz canavarı Lumia 928 hakkında heyecan verici haberler gelmeye devam ediyor!

Lumia 928'e yeni ekran!

Nokia'nın öncelikli olarak ABD'li operatör Verizon için geliştirdiği Lumia 928'in tasarımı geçtiğimiz günlerde internete sızmıştı. Böylece cihazın alümünyum kasaya sahip olmayacağı, Lumia 920 gibi plastikten oluşacağı anlaşılmıştı.

Lumia 928, ETrade Supply'den yeni sızan bilgilere göre ise Lumia 920'deki IPS LCD ekran yerine AMOLED ekrana (Active-Matrix Organic Light Emitting Diode) sahip olacak. Samsung tarafından üretilecek olan yeni panel, renkler arasında daha iyi bir karşıtlık ve daha derin siyah renkler sağlayabiliyor. AMOLED'in diğer bir avantajı ise cihazın daha ince ve hafif olmasına olanak tanıması.


Nokia, AMOLED teknolojisiden Lumia 810, 820 ve 822'de faydalansa da 920'de IPS LCD ekranları tercih ediyor. ETrade Supply, Nokia'nın Lumia 928'de daha ince olan AMOLED'e geçmesinin nedeninin pil boyutunu artırmak olduğunu iddia ediyor.

Çıkış tarihi henüz belli olmayan Lumia 928, siyah, beyaz, kırmızı ve birkaç farklı renkte ortaya çıkacak. ABD dışına çıkıp çıkmayacağı ise en çok merak edilen konulardan biri...

Okuyucu Yorumları