Mac: 6 aylık açık hala kapatılmadı

Mac reklamlarda ne kadar güvenli olduğu ile övünüyor ama ortada aylardır kapanmayan bir açık duruyor

6 aydır ses seda yok!

Sun Microsystems Java sanal makinesi ile ilgili güvenlik açığını firma duyuralı altı ayı geçti. Güvenlik açığı art niyetli kişilerin bilgisayarlarda istedikleri uygulamayı uzaktan çalıştırmalarına olanak veriyor. Bu açık Microsoft ve Linux dağıtımlarında aylar öncesinden kapatıldı. Fakat Apple'ın Macintosh bilgisayarında açık hala ortada ve güvenlik sorunu devam ediyor.

Apple geçtiğimiz ay büyük bir geliştirme paketi yayınlamasına rağmen, java açığını kapatacak bir yama bu paket içerisinde yer almıyordu. Diğer yandan pek çok kişi Sun'ın Microsoft sistemleri için gerekli yamayı hazırladığını biliyor. Fakat Apple bu tarz bir yardım almıyor, dolayısıyla bu konudaki çözümü tek başına geliştirmek zorunda. Buna rağmen Hewlett-Packard, Red Hat ve Suse'nin de durumu farklı değil fakat bu kurumlar aynı java açığı için kendi yamalarını geliştirdiler bile.

Şu an için Mac kullanıcıları için en güvenli yöntem tarayıcılarında java applet çalıştırmamaları ve internetten indirdikleri dosyaları kendi makinelerine inme işlemi tamamlanmadan açmamaları.

Okuyucu Yorumları