Mac'ler için anti-hırsızlık sistemi

Mac'inize alarm takın, hırsızları uzak tutun. Karşınızda ücretsiz Lockdown uygulaması...

Hırsızların kabusu!

Apple masaüstü sistemlerinin çalınması belki o kadar kolay değil; ancak çok daha şık ve hafif olan Apple laptop'ların çalınması haliyle oldukça kolay ve bu laptop'lar hırsızların gerçekten ilgisinin en üst düzeyde olduğu teknolojik ürünlerin başında yer alıyor.

Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ise aslında geliştirilmiş bazı köklü çözümler de yok değil. Lockdown isimli hoş bir uygulama, Mac sistemlerini arabalarda olduğu gibi alarm tabanlı bir sistemle donatıyor ve Mac'lerinizi güven altına alıyor.

Aktivasyon ve deaktivasyon işlemlerinin arkasında yatan ana fikir ise Apple'ın uzaktan kontrol mekanızmasının kullanımına dayanıyor. Alarmı harekete geçirecek olayları da istediğiniz gibi belirleyebiliyorsunuz.

Hırsızlara karşı Lockdown uygulaması

Hırsızlara karşı Lockdown uygulaması

Laptop'lardaki Motion Sensor sistemine benzer şekilde, Trackpad/Fare, Klavye, MagSafe adaptörü, Lid Close ve harici aygıtların izlenmesi de mümkün.

Bunun yanında alarmın vaktini de dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Bu sistemin en büyük özelliği ise söz konusu uygulamanın iSight isimli bir kameranın kullanımı ile birlikte gelmesi. Son model laptop'larda yer alan bu kamerayı kullanmanın en büyük avantajı, alarmı devreye sokan kişinin iSight kamerasıyla anında fotoğraflanması ve hırsızın yüzünün kayda geçirilmesi denilebilir.

Lockdown, gelişmiş kullanıcı arayüzü ve ücretsiz olmasıyla kullanıcıların epey ilgisini çekeceğe benziyor.

Download: Lockdown

Okuyucu Yorumları