Mac mi, PC mi? Bakalım kim kazanacak?

Bu soruya yanıt arayan araştırmada çıkan sonuçlar PC kullanıcılarını biraz sinirlendirecek...

Mac mi, PC mi?

Eğer teknoloji dünyasında yapılacak bir kıyaslama varsa; o da uzun yıllardır olduğu gibi halen "Mac mi yoksa PC mi?" sorusudur. Aradan yıllar geçmesine rağmen halen devam eden karışıklıksa geçtiğimiz günlerde yapılan bir anketle farklı bir sonuca vardı.

Hunch isimli internet sitesi, kullanıcılarının özellikle laptop'larıyla vücutları arasındaki bağı test eden bir sınav dizisi hazırladı. Soruları cevaplayan 388.315 kişininse amacı belliydi; yıllardır merak edilen soruya bir cevap getirebilmek. Pek tabi bir diğer amaç da Mac kullanıcılarını aslen neyin belirlediğini de bildirmek oldu.

Çıkan sonuçların ilkifazlasıyla ilginç: Mac kullanıcıları, PC kullanıcılarına göre yüzde 50 gibi bir oranla daha çok parti yapıyorlar. Peki, bu durum onları daha sosyal kullanıcılar haline mi getiriyor? Bu soru biraz cevapsız kalsa da testin devamında çıkan diğer sonuçlar daha da farklı ve vurucu. Çünkü Mac kullanıcıları çok daha genç bir nesil ve ortalamada çok daha eğitimliler.

İşte PC kullanıcılarını kızdıracak sonuçlar...

İşte PC kullanıcılarını kızdıracak sonuçlar...

PC kullanıcıları hakkında ortaya çıkan verilerse bir hayli sinir bozucu. Yüzde 26 oranında PC kullanıcısı bir diğer kullanıcıya benzemeye çalışıyor. Ayrıca PC kullanıcılarının yüzde 33'ü birbirine benziyorken, Mac kullanıcı grubu tamamen birbirinden farklı kullanıcılar tarafından oluşuyor.

Son olarak; Mac kullanıcıları kendilerini bilgisayarın dilinden anlayan kişiler olarak görerek ego sahibi olurken, özellikle Avrupa'daki PC kullanıcıları Vespa motor yerine bir Harley seçebilecek kadar bu işi biliyorlar. Yorumsa size kalmış durumda...

Okuyucu Yorumları