Mac OS'a yok: Photoshop CS4 64-Bit

Adobe firması Photoshop CS4'ü 64-Bit sürüm olarak da piyasaya süreceğini bildirdi...

64-Bit Photoshop CS4

Adobe'un Photoshop ürün yetkilisi John Nack, resim düzenleme programının 64-Bit'lik bir sürümünün çıkacağını duyurdu. Fakat bu sürüm öncelikle Mac OS için değil Windows için çıkacak.

Adobe, Photoshop CS4 ile 64-Bit mimarisini temel alan ve böylece 64-Bit işletim sistemlerinin 4 GB'dan fazla RAM'i yönetebilme özelliğinden yararlanabilecek ilk Photoshop sürümünü yayımlamak istiyor. Photoshop CS4 sıkça büyük dosyalar ile çalışan kullanıcılar için ilgi çekici olacak. Fakat Nack kimsenin bir performans harikası beklememesini söylüyor: Program ile çalışırken ortalama hız artışı yüzde 8 ile 12 arasında olacak.

Photoshop, Mac OS X için 64-Bit sürüm olarak çıkmayacak; en azından şimdilik. Zira şu ana kadarki Photoshop sürümleri, Adobe'un 64-Bit'e uyarlamak istemediği "Carbon" programlama arayüzünü (API) temel alıyordu. Nack'e göre buna alternatif "Cocoa" API'si. Fakat bu iş için tüm Photoshop kodlarının baştan aşağı yazılması gerekiyor.

CHIP Online Yorumu:
Windows kullanıcısını sevindiren bir durum, Mac kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratabilir: Seneler önce Apple işletim sistemi için geliştirilmiş olan Photoshop, artık bu trende bir son veriyor. Windows, gittikçe daha da çok Adobe'un odak noktası haline geliyor. İster Mac kullanıcısı olsun ister Windows kullanıcısı: Kullanıcılar senelerdir 64-Bit tabanlı bir Photoshop sürümü bekliyordu. En azından bu kitlenin bir kısmı isteklerinin yerine getirilmesinden haz duyabilir.

Okuyucu Yorumları