Mac OS Firefox: Yeni tarayıcı böyle gözüküyor

Windows sürümü çokça tartışıldı şimdi sırada Mac OS var. Firefox Mac'te böyle gözükecek...

Mac'te yeni Firefox

Firefox tasarım takımından Stephen Horlander, Firefox ile ilgili yeni grafiksel skeç yayımladı. Resimler çıkacak olan tarayıcı sürümleri 3.7 ve 4.0'ın Mac OS X'te nasıl gözükebileceğini gösteriyor.

Mac'e has görsel değişiklikleri Windows bilgisayarlar için hazırlanan skeçleri benziyor. Tasarım takımının amacı: Tarayıcı biçim, görünüm ve fonksiyon açısından farklı sistemlere uyum sağlamalı. Yeniden yapılanma ve öğe birleştirme sayesine içerik için daha fazla alan sunulacak.

Bu iş için 3.7 nolu sürümde (üstteki resim) kombine edilmiş bir dur/yenile tuşu kullanılıyor. Ana sayfa butonu ise sekme çubuğuna taşınıyor. Yeni çubukta sekmeler daha da yuvarlatılmış ve yer imleri simge çubuğuna daha yakın pozisyonda. Firefox 4.0 ise daha da derli toplu olacak. Bu sefer görev çubuğu, pencerenin üst kenarına taşınacak ve başlı çubuğunun yerine geçecek.

Nihai Firefox sürümlerinin cidden de böyle gözüküp gözükmeyeceği henüz belli değil. Fakat tasarım takımının farklı işletim sistemlerine has görsel tutarlılık üzerinde çalıştığı ve sayfa görüntülemede kullanılan alanı arttırmaya istedikleri kesin bir gerçek.

Okuyucu Yorumları