Mac OS X ile birlikte gelen 10 devrim!

Windows'un dev rakibi, Apple'ın 10 yaşındaki işletim sistemi Mac OS X bakın neler yapmış neler...

Apple'ın yaptığı 10 devrim!

Apple Mac OS X'i çıkarttığı zaman bu büyük bir olay olmuştu. Mac kullanıcıları için büyük bir gelişme olan bu işletim sisteminde sayısız yenilik vardı.

2000 Yılında Paris'te görücüye çıkan bu işletim sistemi, bilişim dünyasında neleri değiştirdi? 10. Yıldönümünü geride bıraktığımız bugünlerde, Mac OS X'in getirdiği 10 önemli yeniliği masaya yatırdık.

Time Machine

Mac OS X 10.5 ile birlikte gelen Time Machine uygulaması kazayla silinen dosyaları kurtarmaya ve dosyaları kolayca yeni bir kuruluma aktarmaya yarıyordu.

Doğal PDF desteği

Apple'ın Preview uygulaması sayesinde MAc OS X, PDF'leri ek bir uygulamaya gerek kalmadan görüntüleyebilir hale geldi.

Boot Camp ve dahası

Boot Camp ve dahası
Aynı sistemde Wİndows desteği sunulması geçişi kolaylaştırdı

Spotlight

10.4 sürümündeki Sherlock'un yerine geçen Spotlight, masaüstünde arama yapmayı ve dosya bulmayı kolaylaştırıyor. Matematik formüllerden sözlüklere kadar farklı işlevler kazanarak güçlendi.

iChat

2002 Yılında Mac OS X 10.2 ile birlikte gelen iChat, işletim sisteminin adres defteri ve e-posta uygulamalarıyla senkronize çalışıyor.

Boot Camp

Bir işletim sisteminden diğerine geçişte kullanıcıların gönül rahatlığı için birden fazla işletim sistemi kurabilmesi oldukça yararlı oldu.

Developer Tools

Apple'ın sunduğu geliştirici araçları Mac için uygulama yazmayı çok daha kolay hale getirdi. Platformun geleceği için atılan bu adım oldukça verimli oldu. Her sürümle birlikte işletim sistemine katılan özelliklerden, programcılar hızla yararlanabiliyor.

Bonjour ve dahası!

Bonjour ve dahası!
Çok yol katetti

Unix kökenleri ve modern çekirdek

Mac OS X ile birlikte Unix özellikleri olan korumalı hafıza gibi stabilite getiren özellikler sağlandı. Böylece bir uygulama çöktüğünde sistem çökmüyordu.

Exposé

Ekranlar genişledikçe ve ekrandaki açık pencere sayısı arttıkça bunları yönetmek de zorlaştı. Yeni pencere yöneticisi modern Mac pencere yönetimini oluşturdu ve kullanıcılara rahatlık sağladı.

Bonjour

Bonjour sayesinde ağ üzerindeli diğer bilgisayarlara ve yazıcı gibi araçlara erişim kolaylaştı. Karmaşık ağ ayarları ile uğraşmadan otomatik olarak bağlanma ve sorun çözme teknolojisi büyük rahatlık sağlıyor.

Smart Folders

Spotlight'ta yapılan aramalar depolanıyor ve böylece kullanıcılar son eriştikleri klasörlere kolayca erişebiliyorlar. Tek klasöre sürüklenip bırakılan dosyalar, otomatik olarak doğru yere tılıyor.

Okuyucu Yorumları