Mac Pro'dan hafifletici neden!

Fiyatı belli olunca ufak çaplı bir şok yaşatan Mac Pro, bu haberle içinizi biraz olsun rahatlatacak!

Mac Pro'dan hafifletici neden

Apple'ın yeni Mac Pro bilgisayarı yalnızca görünüşüyle değil, fiyatıyla da dudak uçuklatan cinsten. Farklı modellerle satışa sunulan ve fiyatı 8.000 TL'den başlayan Mac Pro, neyse ki bir özelliğiyle "kısmen" de olsa iç rahatlatıyor.

Other World Computing (OWC) tarafından parçalara ayrılan Apple'ın yeni Mac Pro'su, Intel Xeon X5 işlemci ile geliyor. 4 ve 6 çekirdekli olarak iki farklı modelde sunulan bu işlemci ile ilgili ise iyi bir haber var. OWC tarafından parçalara ayrılarak işlemcisi ortaya çıkartılan Mac Pro'da, bu işlemcinin kolaylıkla değiştirilebilir olduğu ortaya çıktı. Böylece bu cihazı tercih edecek kullanıcılar o kadar para verip Mac Pro aldıktan sonra, ilerleyen zamanlarda yeniden böylesi bir masrafa girmek yerine işlemciyi değiştirerek yoluna devam edebilecekler.

LGA 2011 soket standardında olan Intel Xeon X5 işlemcisi ile 3.7 GHz ve 3.5 GHz'lik farklı hızlar sunan modellerle satışa sunulan yeni Mac Pro, ayrıca 4 ve 6 çekirdeğin dışında 12 çekirdekli "özel" bir sürüme de sahip.

Okuyucu Yorumları