Mac Sahiplerinin Dikkatine: Mac'lerde Açık Var

Mac kullanıcılarının dikkatine: Bazı Mac'ler güncel değil. Sizinki de olmayabilir!

Mac'lerde güvenlik sorunu!

Mac sahiplerinin en büyük rahatlığı, güvenlik yazılımlarıyla uğraşmamaları ve işletim sistemleriyle kendilerini her zaman güvende hissetmeleri. Ancak yayınlanan bir rapora göre, Mac kullanıcılarının yüzde 4'lük bir kesimi tehlikede olabilir.

Duo Security tarafından yayınlanan rapora göre, macOS 10.10.0'dan macOS 10.12.6'ya kadar olan tam 73 binden fazla Mac güncel değil. Toplam Mac ekosisteminin yüzde 4.2'sine tekabül eden bu rakam, her ne kadar yüzdeye vurunca az gibi dursa da, rakamsal olarak 73 binden fazla kullanıcıyı kapsıyor olmasıyla önem arz ediyor. Peki, bu Mac'ler neden güncel değil?

Nispeten eski Mac modelleri güncelleme işlevini doğru şekilde yerine getiremeyebiliyor. Bu kontrolün aksaması, gerekli güncellemenin yapılmamasını ve dolayısı ile sistemde açıkların oluşmasına sebep oluyor. Güncelleme kontrolünü manüel olarak sağlamanın yerinde bir hamle olacağını söyleyen Duo Security, ayrıca Mac'in güncel yazılım kullandığından emin olmanız için, güncellemeleri kontrol edecek bir Mac güncelleme istemci uygulamasını da yayınlamış. Peki, hangi Mac modelleri risk altında?

Duo Security'nin verdiği listeye göre, şu 5 Mac modeli, güncellemeleri doğru alamıyor:

  • iMac: iMac7,1; iMac8,1; iMac9,1; iMac10,1
  • MacBook: MacBook5,1; MacBook5,2
  • MacbookAir: MacBookAir2,1
  • MacBookPro: MacBookPro3,1; MacBookPro4,1; MacBookPro5,1; MacBookPro5,2; MacBookPro5,3; MacBookPro5,4
  • MacPro: MacPro3,1; MacPro4,1; MacPro5,1
Okuyucu Yorumları