Mac sistemler PC'leri alt eder mi?

Fiyatlarında indirime giden Apple Mac satışlarında PC'yi geçebilir mi? İşte çarpıcı bir analiz...

Mac PC'yi geçer mi?

Apple yeni alüminyum bütünleşik kasalı 13 ve 15 inçlik MacBook Pro modellerini WWDC'de tanıtmıştı. 7 saatlik batarya ömrü ve yeni alüminyum kasası ile göz dolduran MacBook Pro'ların bataryalarının 5 yıl ömürleri var.

Yeni tasarıma sahip MacBook Pro'ların kötü özellikleri yok değil. Donanım açısından daha hafifletilmiş laptopların fiyatlarında ise aynı hafifliği hissediyoruz. Ayrıca bataryaları da bütünleşik halde sunuluyor.

13 inçlik modellerin fiyatı 1299 dolardan 1199 dolara, 15 inçlik modellerin fiyatı ise 1999 dolardan 1599 dolara indi.

Morgan Stanley'de çalışan bir ekonomist olan Kathryn Huiberty'e göre yeni MacBook'ların piyasaya bu fiyatlarda sürülmesi Mac satışlarını PC'nin önüne geçirebilir... Tabi bu sadece bir öngörü.

Yılın geçen çeyreğinde piyasalarda %3.1'lik bir düşüş yaşanırken Apple'da bu düşüş %3.0 oldu. Fakat Mayıs ve Haziran ayları arasındaki satış oranlarına bakıldığında %25'lik bir artışın sağlandığı anlaşılıyor.

Günümüz dünyasında milyarlarca PC'nin var olduğunu tahmin etmek güç değil; fakat buna kıyasla 30 milyon Mac kullanımda. PC üreticileri HP, Dell ve Acer ilk 3 sırayı elinde tutsa da, Apple son ay yaptığı satışlarla zirveye göz dikiyor ve 4. sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları