Macbook Air'ler güncelleme kurbanı!

Apple, yayındağı son güncelleme ile işleri düzeltmeyi umuyordu. Ama tam tersi oldu!

İşleri karıştıran güncelleme!

Son firmware güncellemesi sonrasında, 2011 Macbook Air sahibi kullanıcılar Apple destek forumlarını öfke yağmuruna tuttular. Hatta bazılarının iddiası Air'lerinin tamamen "tuğlaya" dönüşmüş olduğu yönünde.

Herşey 2.9 EFI Firmware güncellemesi ile başladı. Güncelleme uykudan uyandırılan bilgisayarların açılışının çok uzun sürmesi ve fanların tam sürat çalışmasına çare olacaktı. 2011 ortalarında Macbook Air satın alan bir kullanıcının forumlara yazdığına göre, "Güncelleme başarılı geçti ve sonrasında baştan başlatma istedi, Macbook Air kapandı ve hiç geri açılmadı"

Yunanistan'dan bir kullanıcı ülkede hiç Apple Store olmamasından dolayı müzdarip. Alaska'daki bir kullanıcı ise MacBook Air'inin zaten garanti süresinin dolduğunu, Alaska'da Apple Store olmadığından güncellemeden sonra Macbook Air'ini kırdığını söylüyor.

Neyse ki bazı kullanıcılar sorunu üç kere System Management Controller reseti ile hallettiklerini söylüyorlar. Bunun için laptopunuzu prize takmalı, Shift, Control ve Elma tuşlarıyla birlikte Güç düğmesine aynı anda basmanız gerekiyor. Hepsini aynı anda basıp elinizi çektikten sonra Güç düğmesine tekrar basın ve bunu 3 kez tekrarlayın.

Okuyucu Yorumları