Macbook Air ve ThinkPad X200 karşı karşıya

Hangisi daha iyi? Lenovo'nun ThinkPad X200'ü mü yoksa Apple'ın Macbook Air'i mi?

İnce laptop'lar kapışıyor!

Bilindiği gibi Intel, sonunda Centrino teknolojisini 2.0 era'ya taşımış durumda. Intel'in bu yeni işlemcisiyle beraber dünyanın zirvedeki laptop üreticileri de bu işlemciyle beraber ürünlerini dağıtmaya başladılar.

Bunun ilk örneklerinden biri ThinkPad notebook serisinin sahibi olan Lenovo. Peki Lenovo ThinkPad X200'ün diğer laptoplara nazaran ne gibi farkları var? Öncelikle ürünün en önemli özelliklerinin birinin hafifliği olduğunu söyleyebiliriz. 1.3 kg ağırlığa sahip olan ve 0.8 inç ince ekrana sahip olan Lenovo ThinkPad X200, yeni Intel Centrino 2 işlemcisiyle Apple'ın Macbook Air'inin karşısındaki en büyük rakiplerden biri.

Macbook Air'den farklı olarak, Lenovo ThinkPad X200 model laptop, aslında tam bir 'dizüstü' bilgisayar olma özelliği taşıyor. Kullanıcıların bir notebook'tan beklediği hemen her şeye Lenovo'nun bu dizüstü bilgisayarında ulaşabilmeleri mümkün. Daha iyi ve hızlı bir CPU, daha yüksek kapasite ve bunun gibi pek çok donanımsal özelliği sayesinde Lenovo ThinkPad X200, Apple Macbook Air'e göre kullanıcılara daha fazla özelliği bir arada sunuyor.

ThinkPad X200'ün bazı olumsuz yanları da yok değil

ThinkPad X200'ün bazı olumsuz yanları da yok değil
Lenovo ThinkPad X200

Ancak her ne kadar Lenovo, Apple'ın Macbook Air'ine göre daha iyi özellikleri kullanıcılara ulaştırsa da, Macbook Air'e göre bazı olumsuz yanları da yok değil. 12.10 inç ekrana sahip olan Lenovo ThinkPad X200, 13.3 inç ekrana sahip olan Macbook Air ile karşılaştırıldığında kullanıcılara daha küçük bir ekran sunuyor.

Bunun yanında, ThinkPad X200'de hemen her notebook'ta görmeye alıştığımız touchpad bulunmuyor.

Lenovo ThinkPad X200 ile Apple Macbook Air arasında seçim yapmak tamamen size kalmış. Bu notebook'ların kullanıcılara olan maliyetine gelince: ThinkPad X200 1199$ etiket fiyatına sahipken, Macbook Air 1799$'dan başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

Okuyucu Yorumları