Macintosh 128K'yı hiç böyle görmediniz!

Artık efsane gözüyle bakılan Macintosh 128K'yı daha önce hiç böyle görmediniz!

Onu bir de böyle görün!

Daha sonradan Macintosh 128K olarak adlandırılan orijinal Apple Macintosh'un bir moda harikası olduğu söylenemezdi. Ama 1984 yılında sunulan bu cihaz, o dönemlerde neon ışıklı soğutucular ve benzeri pek çok görsel garipliklerin olmadığı düşünülürse, blok görüntüsü ile normal olarak karşılanmıştı.

30 yıl sonra ise bu cihaz, bir kez daha tasarlanmış ve görüntüsü iyileştirilmeye çalışılmış durumda. İsveçli tasarımcı ve üretici Love Hultén, Macintosh 128K'ya bir gönderme olarak normalde beklenmeyen bir grup malzemeden, aynı boyutlara sahip olan Golden Apple'ı üretti. Kasa, klavye tabanı ve fare tamamen Amerika ceviz odunundan üretilmiş durumda.

Bu küçük masaüstü bilgisayarı orijinal kasası dışında bir görüntüde görmek, Mac'in blok ancak ilgi çekici görüntüsü üzerine bir kez daha düşünme imkanı sunuyor. Bu bilgisayar, pek çok insan için kişisel bilgisayar döneminin başlangıcını göstermekteydi ve bu tür ürünlerin çok pahalı olduğu zamanlarda ulaşılabilir bir teknoloji sunmaktaydı.

Bu yeni tasarım, sadece görsel bir ürün olarak durmuyor ve gerçekten çalışıyor. Ancak donanımın büyük bir kısmı Mac Mini'den gelmekte ve floppy disk (disket) sürücüsü bir DVD sürücü ile değiştirilmiş durumda. Kablosuz bir fare kullanılırken, klavye de altın kaplı çinko tuşlara sahip. Oldukça ilgi çekici gözüken bu cihaz, geçmiş bir çağdan esinlenen çoğu steampunk tasarımlarının önüne geçmeyi başarıyor.

Detay çalışması ise oldukça etkileyici. Orijinal plastik yüzey için bir güncelleme olarak görülebilecek ahşap yüzey üzerinde ise, havalandırma boşluklarına kadar her detay özenle oyulmuş. Ön yüzeyde bulunan altın renkli logo ise Apple'ın masaüstü geçmişine hoş bir gönderme. Başka bir deyiş ile bu cihaz nostalji, tasarım ve üretimin güzel bir karışımı olarak karşımıza çıkmakta...

Okuyucu Yorumları