Macintosh az satıyor; ama...

Apple, her zaman HP ve Dell gibi rakiplerinden daha az PC satıyor. Ama bir gerçek asla değişmiyor!

Macintosh az satıyor; ama...

Akıllı telefonlar ve hemen ardından patlama yaşayan Tablet'ler... Bu iki teknolojik cihazın sonucunda giderek küçülmeye başlayan PC pazarı, bambaşka bir rekabet içerisine girdi...

Gelinen son noktadaysa, birçok firmanın bulunduğu pazarın elde ettiği karın neredeyse yarısını tek bir firma elinde bulunduruyor: Apple. Apple, tabii ki satış rakamlarında rakiplerinin oldukça gerisinde. Ama buna rağmen kullanılan üretim ve kargolama teknikleri ile son kullanıcılara ulaşan yüksek sayılabilecek etiketleri, Apple'a büyük kar kazandırıyor.

Bu arada IDC ve Gartner gibi firmalar tarafından yapılan hesaplamalara göre, Apple'ın son yaptığı dağıtımdaki ürün miktarında önemli bir azalma bulunuyor. Bu durumun sebebiyse, firmanın ürettiği iPad tabletleri olarak karşımıza çıkmakta.

Asymco isimli araştırma firmasından Horace Dediu'ya göreyse, Apple eninde sonunda PC üretiminden vazgeçecek ve tüm gücünü yeni teknolojilere harcayacak. Ama açıklanan kar rakamları, bu öngörünün yakın bir zamanda gerçek olmasını engelleyecek gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları