Mağaza'ya hangi yenilikler geliyor?

Microsoft, uygulama mağazasında Windows 10 için yaptığı önemli değişiklikleri ortaya çıkardı!

Windows Mağazası yenileniyor!

Uygulama mağazasının keşif özelliklerini geliştirip, onu gereksiz öğelerden kurtararak daha iyi bir Mağaza deneyimi sunmak isteyen Microsoft, Windows 10'la birlikte Mağaza'ya gelecek değişikliklerden bahsetti.

Microsoft çalışanı Bernardo Zamora'nın blog gönderisine göre Mağaza, arama işlevinde önemli değişiklikler yapacak ve farklı türdeki içerikleri bulmayı kolaylaştıracak. Buna göre arama algoritmaları, sadece arama terimlerinin uygulama isimlerine benzerliğine bakmayacak, tıklanma oranları, puanlar, yorumlar, anahtar sözcükler ve toplam indirme gibi niteliklere de önem verilecek.

Blog gönderisine göre Microsoft, kullanıcının daha önce yüklediği ve silmediği uygulamaları arama sonuçlarından kaldırmayı düşünüyor. Bunun yanında Mağaza'nın önce uygulamaları, sonra oyunları, müzikleri ve filmleri gösterdiği, ancak bu durumun ideal olmayabileceği ve gelecekte değiştirilebileceği söyleniyor.

Bunların yanında web mağazasında da bazı önemli değişiklikler var. Değişikliklerin en önemlileri şöyle sıralanıyor:

- Web mağazasının adresi, artık apps.microsoft.com

- Uygulamaları web store'dan değil, cihazın kendisinden yüklemeniz gerekiyor

- Uygulama sürümü, cihaz uyumluluğu ve son güncellenme tarihi artık gösterilmiyor. Microsoft, bu işlevleri tekrar sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Mağaza'daki yenilikler kullanıcılar için daha iyi bir deneyim anlamına gelse de eksik özellikler, çalışmaların henüz tamamlanmadığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları