Magix AG Türkiye pazarına giriyor

Magix AG, kasetleri dijitalleştirme, video edit ve web tasarım programlarıyla Türkiye pazarında...

Magix AG, Türkiye'ye geliyor

Önümüzdeki günlerde Türkiye pazarına, kasetleri dijital ortama aktarma, video edit ve web tasarım programlarıyla girecek olan Magix AG, ürünlerini basına tanıttı. Toplantıya Magix AG Türkiye Menejeri Ünal Mangır, Servodata Genel Müdürü Cem Haydar Bektaş, Alman Yönetici Janek Bennewitz, Magix AG Pazarlama ve İletişim sorumlusu Zeynep Kam katıldı.

Aralık ayında Türkiye Pazarına girecek olan Magix ürünleri tüm teknoloji marketlerinde satışa sunulacak. Birçok hizmeti bünyesinde barındıran Magix programları kullanıcılarına fotoğrafları, videoları ve müzikleri, evde kolayca düzenleme, yönetme ve sunulabilme imkanı sağlıyor. Programların en büyük özelliği; diğer benzer programlarla aynı kalite ve hizmetini vermesinin yanı sıra kullanımı kolay, Türkçe kullanım seçeneği ve maliyetinin çok düşük olması.

Janek Bennewitz, ürünlerin teknik bilgisi ve kullanımının kolay olduğuna dair uygulamalı sunum yaparak programların kullanım kolaylığına dikkat çekti.

Birçok ürünü olan Magix AG'nin hangi programlarla Türkiye pazarına gireceği hakkında bilgi veren Magix AG Pazarlama ve İletişim sorumlusu Zeynep Kam; "4 ürünle iç pazara girmeyi düşünüyoruz. Bunlardan ikisi video edit programı. Birincisi, amatörlere videolarını istedikleri gibi üzerinde oynama imkânı veriyor. İkincisi ise iş amaçlı film yada kısa film amaçlı kullanılabilecek aynı zamanda görüntüler 3D yapılabilecek bir ürün. Bir de video kasetlerinizi kurtarın diye bir ürün var. Eski tip kasetleri, plakları, müzik çalarlarda kullanılan kasetlerimizi, eski görüntüleri ve sesleri dijital boyuta kolaylıkla aktarabileceğimiz bir ürün. Televizyon kanalları ve kamu kuruluşları da bu ürünü rahatlıkla kullanabilir. Ürünün bir diğer özelliği, kısmi hasar görmüş görüntüleri düzelterek dijital boyuta aktarabilmenin yanı sıra aynı görüntü üzerinde düzeltmede yapılabiliyor. Web tasarımda da kullanımı kolay bir ürünümüz var. Yeni çıkacak yasaya göre bütün kobilerin bir web sitesi olma zorunluluğu getiriliyor. Web sitesi yapmanın da binlerce doları bulan maliyetli bir çalışma olduğunu bildiğimizden kişinin kendi web sitesini rahatlıkla yapabileceği, istediği zaman güncelleyip kolaylıkla işini halledebileceği bir hizmet sunuyoruz" dedi.

Pilot üniversite Kadir Has

Pilot üniversite Kadir Has

Kadir Has Üniversitesi'nde Magix ile ilgili akademisyenlere sunum yapıldı. Sunumun ardından konuşan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Aksar: "Bu programlar çok önemli bir özelliğe sahip; kolay yüklenebilir hızlı kullanılabilir ve ucuz oluşu. Bunun da ötesinde, diğer programlar binlerce dolar iken, Magix programlarıyla yüzlerden bahsediyoruz. Bu ucuzlukta bir programla birçok kullanıcıyla ulaşmak mümkün. Ayrıca her türlü bilgisayarla uyumlu olması öğrencilere de faydalı olacaktır. Hem ses hem görüntü hem de web sayfalarını tasarlayabilen gençlik, iyi yetişecek. Biz, bu programı kullanıp geleceğe üniversiteden başlayarak, liseye ilkokula inebilmesini uygun görüyoruz" dedi.

Kadir Has Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Atilla Özmen ise: "Kadir Has Üniversitesi olarak öğrencilerimize en iyi imkânı sunma gayreti içerisindeyiz. Magix ürünlerini test ettik. Bu programların güzel kaliteli programlar olduğu düşüncesindeyiz. Magix programlarını daha çok ders ortamına aktarmak ve öğrencilerimize daha rahat aktarmak için çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Programlar bizim beklentilerimizi karşılayacak nitelikte bunu öğrencilerimize de göstereceğiz" diyerek programın uygulama yönüne dikkat çekti.

Son olarak konuşan Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taner Arslan: "Magix programlarıyla özellikle gerek video işleme gerek resim işleme gerekse resim ve seslerin mix edilmesi konusunda çok hızlı ve efektif olduğunu gördük. Kullanım kolaylığı açısından bakıldığı zaman Magix oldukça uygun bir program. Her yaştan kişiye gerek amatör gerekse profesyonel olsun getirdiği kolaylıklar açısından uygun olduğunu düşünüyorum" dedi.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları