IBM, 2 büyük yazılım firmasını daha bünyesine katıyor.<br /><br />

IBM yine evlendi

IBM, İsveç'in ünlü yazılım geliştirme firması Telelogic'i satın almak için işlemlere başladı. Ayrıca ABD merkezli güvenlik ve yazılım testi firması Watchfire'ı da tamamen devraldı. IBM Telelogic ve Watchfire ile Rational ürün ailesini daha da güçlendirmeyi planlıyor.

IBM, Watchfire yazılımları sayesinde, müşterilerinin güvenlikle ilgili risklerini* azaltacak daha kapsamlı çözümler sunabilecek. Watchfire'ın teknolojisi IBM'in risk yönetim stratejisinin, yazılım geliştirme döngüsüne entegre olmasını sağlayacak. Böylece kullanıcılar, web tabanlı uygulama geliştirme süreçlerinin yasalara uygunluğunu, kendi ihtiyaçlarıyla uyumlu ve güvenli olup olmadığını test edebilecek ve izleyebilecek.

Telelogic'in IBM Rational ailesine katılmasıyla, kullanıcılar yüksek kalitede karmaşık sistemleri daha hızlı geliştirebilecek. Akıllı evlerin kontrolü ve araçlardaki yol bilgisayarlarının programlanması gibi işlemler, IBM ve Telelogic'in ortak teknolojisiyle çok daha hızlı ve kolay yapılacak. Telelogic'in teknolojisi, böylelikle IBM'in tüm dünyadaki müşterileriyle buluşacak.


*
FBI'ın 2005'te yaptığı bir araştırmaya göre, iç güvenlik saldırıları sadece ABD'ye her sene 400 milyar dolar maliyet yaratıyor.

Telelogic: ABD ve İsveç'te merkezleri bulunan Telelogic, havacılık, savunma sanayisi, telekomünikasyon ve otomotiv konularında tüm dünyada 8.000 müşteriye hizmet veriyor. 22 ülkede faaliyet gösteren ve 1.100'den fazla çalışana sahip Telelogic'in 2006 cirosu 208 milyon dolar.

Watchfire: Tüm dünyadan 800 müşteriye sahip olan Watchfire, finansal hizmetler, kamu ilaç, enerji, eğitim, üretim ve sektörlerinde birçok müşteriye hizmet veriyordu.

Okuyucu Yorumları