'Makers Day' İzmir'de

'Makers Day' İzmir'de "Bilişim Mucitleri"ni ağırladı.

Bİlişim mucitleri İzmir'de

Samsung Electronics Türkiye'nin, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği "Bilişim Mucitleri" Projesi kapsamında düzenlenen "Makers Day / Sen de Yap İzmir" etkinliği, Ege Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Samsung Electronics Türkiye Kamu Sektörü ve Dış İlişkiler Direktörü Dr. R. Erdem Erkul etkinlik ile ilgili "Samsung olarak "Dünyaya ilham ver, geleceği şekillendir" vizyonumuz çerçevesinde, gençlerin ve çocukların eğitiminde fark yaratan projeler geliştiriyoruz. Teknolojinin sadece tüketicilere değil üreticilere de ihtiyacı olduğuna inanıyor; bu kapsamda gerek yazılım alanında girişimciliği desteklemek, gerekse de bilişim sektörüne katkıda bulunmak üzere Habitat Derneği işbirliğiyle "Bilişim Mucitleri" projesini yürütüyoruz. Gençleri teknoloji üretme konusunda yetiştirmeyi hedefleyen projemiz kapsamında; Şubat ayında Denizli'de "Startup Weekend" etkinliğini gerçekleştirdik. Şimdi de İzmir'de "Makers Day" ile hem yetişkin hem de minikler arasında maker ruhunu harekete geçiren bu özel etkinlikte onlarla buluşmaktan ötürü, Samsung olarak büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

İki gün boyunca robot yapmaktan, model uçak yapmaya; elektronik devreler ve motorlar aracılığı ile yapılan bir model araçtan, 3 boyutlu yazıcılar ile basılan ve üretilen ürünlere uzanan ücretsiz 25 farklı atölye çalışması ve açık hava etkinliklerinin yanı sıra konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini paylaştığı konuşmalar ile oldukça kapsamlı geçen etkinlik, 7 Mayıs Cumartesi günü ise FPV Drone Yarışması'nda teknoloji ve eğlence tutkunlarını ağırladı.

Drone'lar kıyasıya yarıştı

Etkinlik kapsamında ideEGE-TGB Bahçesi'nde düzenlenen FBV Drone Yarışması'nda katılımcılar, kıyasıya mücadele etti. 2 etaptan ve 3 bölümden oluşan, birincinin Samsung Gear S2, ikinci ve üçüncünün ise Samsung Gear VR ile ödüllendirildiği yarışın kazananları ise şöyle:

1. Dennis Riessbeck

2. Celaleddin Demir

3. Nesimi Sakmak

Okuyucu Yorumları