Malezya'da torrent siteleri kapatıldı

Torrent dünyasına gelen yasakların ardı arkası kesilmiyor. Torrent'in sonu yakın mı?

Torrent'e yeni şok!

Malezya hükümeti, geçtiğimiz günlerde ülkedeki BitTorrent sunucularının bir an önce kapatılmasını istedi.

Alınan bu ani karardan sonra sitelerin pek çoğu hizmetini durdurmak zorunda kaldı. Bu sabah TorrentFreak ile temasa geçen bir yönetici bu konuda şunları kaydetti: "Malezya hükümeti, tüm torrent web sitelerinin bugün itibariyle kapatılması yönünde bir karar aldı ve bu ben ve benim gibi sunucu sahibi pek çok kişi için gerçekten şok bir gelişme."

Bu haberler, ilgili kişi ve yöneticilere e-mail aracılığıyla bildirildi. Söz konusu e-mail, yöneticilere Copyright Act 1987 kanununu hatırlatarak, sunucularının Ministry of Domestic Trade (Ulusal Ticaret Bakanlığı) tarafından askıya alındığı konusunda bilgilendirdi. Bu talebin hükümet kanadından gelmesinin ardından, yöneticiler, sunucularını kapatmaktan başka bir çare olmadığını anladı. Bu karardan etkilenen sitelerin başında Extremebits, Rapthe ve Superfundo geliyor.

Kaynaklara göre, torrent sitelerinin çevrimdışı olmasının yanında, korsan materyali içeriğinde barındırıdan diğer siteler de hükümetin bu kararı uyarınca askıya alındı. Özellikle Torrent sitelerine yapılan baskılar, yakın gelecekte bu tip site ve sunucuların çok daha zor günler geçireceğinin de kanıtı.

Okuyucu Yorumları