Mango, WP7 kullanıcıları için geliyor

Microsoft'un son mobil bombası WP7 Mango'daki bu yeniliklerden daha önce hiç söz edilmemişti!

Mango'nun bilinmeyenleri!

Android pazarındaki rekabete geç ama çok sağlam bir şekilde dahil olan Windows Phone 7 için beklenen güncelleme yakın zamanda hazır olacak.

WP7 sistemlere direk olarak indirilebilecek olan yeni güncelleme, hali hazırda olan sistemi 7,5 sürümüne yükseltecek. Mango hakkındaki ilk resmi bilgiler, iki ay kadar önce ortaya atılmıştı. Microsoft'un yaptığı açıklamadaysa; yeni güncellemeyle birlikte 500'den fazla yeni özelliğin WP7 işletim sistemine dahil edileceği belirtilmişti.

Yeniliklerin başındaysa; Twiitter ve LinkedIn gibi sistemlerle daha yakın ilişkiler kurulacağı gibi, aynı zamanda "picture history", grup mesaj sistemi, geliştirilmiş 3D teknolojisi ve PC versiyonunun bir kopyası olan Internet Explorer 9 bulunacak. Mango güncellemesiyle birlikte WP7 telefonlara gelecek diğer güncellemelerse şöyle;

- Kullanıcı başka bir aplikasyon kullandığında ya da telefon uyku moduna alındığında, web browser üzerinden yapılan video ve müzik streaming işlemleri yarım kalmayacak.

Xbox özellikleri, Facebook'a özel yenilikler

Xbox özellikleri, Facebook'a özel yenilikler

- Diğer Xbox Live kullanıcıları ile sesli chat yapılabileceği gibi, Xbox Live parti'lerine katılabilinecek ya da host görevi görülebilecek. Hala kesinlik kazanmamasına rağmen, WP7 kullanıcıları, Xbox 360 kullanıcılarıyla gerçek zamanlı olarak oyun oynayabilecek.

- Facebook üzerinde çok daha fazla işlem yapılabilecek. Mesala; kullanıcıların telefon üzerinden her seferinde bir kez daha yapmak zorunda kaldıkları kimlik doğrulama ya da kullanıcı ismi hatırlanmaması gibi sorunlar ortadan kalkacak.

Bir diğer deyişle; Mango güncellemesi WP7 ve hatta genel olarak Android işletim sistemi pazarı için bambaşka bir güncelleme olacak. Bizi tek endişelendirense; şimdilik iki ay sonra çıkacağı söylenen Mango'nun, bu tarihe yetişip yetişemeyeceği.

Okuyucu Yorumları