Manhunt 2 sonunda piyasaya çıkmayı başardı.

Bir süredir İngiltere'de satışa çıkamayan Manhunt 2, sonunda 18 yaş sınırıyla beraber piyasada.

Manhunt 2 Artık Özgür

Manhunt 2 isimli oyunun İngiltere'de bir süre önce yasaklanmıştı, ancak bugün oyunun ülkede satışa çıkabileceği duyuruldu. Manhunt 2, şimdi piyasaya çıkmak için gün sayıyor.

İngiliz yetkililerle Rockstar'ın yapımcıları arasındaki 9 aydır süren savaşın ardından, Video Appeals Committee (Video Başvuru Komitesi) oyunun satışa çıkabileceğine dair olan kararını açıkladı.

British Board of Film Classification (BBFC), sözkonusu oyunun yasaklanması için yoğun çaba sarfetmişti ve olayı yüksek mahkemeye kadar taşımıştı.

Oyun, ilk olarak Haziran 2007'de yasaklandı ve edited version'u (düzeltilmiş sürümü) de akabinde BBFC tarafından kabul görmedi.

BBFC'nin yöneticisi David Cooke bu konuda şöyle konuştu: "Daha önce dile getirdiğim gibi, biz yasaklama kararlarını kolay kolay almayız, yani bunun için gerçekten geçerli bir nedenimizin olması gerekir. Biz Manhunt 2'yi iki kez geri çevirdik, çünkü oyunun bazı konularda biraz fazla ileri gittiğini gördük. Ancak Video Appeals Committee (VAC) bizden farklı düşünüyordu. Oyunun yasağı kaldırıldı, ancak Manhunt 2'ye 18 yaş sınırı da getirildi."

Rockstar Games'in geliştiricileri ise Manhunt 2'nin Saw (Destere) filmi serisinden farklı olmadığını savunuyor.

Rockstar'dan bir yetkili şunları ifade ediyor: "VAC'ın kararından memnunuz, 18 yaş ve üstü sınıfa oyunlarımızı ulaştıracağız."

Okuyucu Yorumları