"Mark Zuckerberg'e..."

Zuckerberg'le birlikte Facebook'u kuran, daha sonra "zorla kovulan" adamdan şaşırtan sözler...

"Mark Zuckerberg'e..."

Hüseyin Cem Köylü

Bugüne kadar adını hiç duymamış olabilirsiniz ama yüz milyonlarca üyesi olan dev sosyal ağ Facebook'u Mark Zuckerberg ile birlikte Eduardo Saverin kurdu. 2004 yılında Harvard'da Saverin, Facebook'u yapması için Zuckerberg'e yardım etmişti ve ertesi sene sosyal ağ uçuşa geçtiğinde Zuckerberg tarafından kenarda bırakılmıştı.

Bugün Facebook'u Zuckerberg tek başına yönetiyor ama Saverin'in söylediklerine bakılırsa aralarında hiçbir problem yok. Brezilya'nın Veja yayın kuruluşuna yaptığı röportajı çeviren ve yayınlayan Forbes'a göre, Saverin şu sözleri kaydetti: "Mark için söyleyebilecek sadece iyi şeylerim var; aramızda hiçbir kırgınlık yok. Onun hayal gücü, vizyonu vardı. Facebook'u büyütmenin tek bir ana fikir etrafında mümkün olacağını her zaman biliyordu: İnsanların kendilerini takma isimlerle değil de tamamen gerçekte kim olduklarını tanıtmaları..."

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

"Kimseye laptop fırlatmam; Mark'a bile..."

Saverin, bu ayın başlarında Facebook profilinde de Zuckerberg'i destekleyen sözler yazmıştı: "... Özellikle Mark Zuckerberg'e, ne kadar zor olsa da, muazzam bir şekilde odağını koruyup dünyayı daha açık ve birbirine bağlı bir hale getirdiği için teşekkür etmek istiyorum."

Zorla kovulmasına ve şirketteki hisselerinin büyük bölümünü kaybetmesine rağmen, Saverin'in şirketteki hisselerini toplam değeri 3 milyar dolardan fazla. 2010 yılında gösterime giren "The Social Network" (Sosyal Ağ) filminde Facebook'un ilk günleri ve Zuckerberg'in Saverin ve Winklevoss ikizlerle olan sert ilişkisi işleniyor.

Film hakkında da konuşan Saverin, şunları söyledi: "Tabi bunlar gerçek değil; Hollywood fantezisi. Facebook, Harvard'ın yurtlarının birinin penceresinde yazılmadı. Ve ben, filmde gözüktüğü gibi, birilerine laptop fırlatmam. Hatta Mark'a bile..."

Okuyucu Yorumları