Mark Zuckerberg, işte böyle korunuyor!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in fotoğrafında gözden kaçmayan, ilginç bir detay var!

Zuckerberg'den şaşırtan korunma!

Kısa bir süre önce Facebook hesabının kötü amaçlı kişiler tarafından ele geçirildiği haberleriyle gündeme gelen Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, şu an dünyanın en önemli insanları arasında yer alıyor. Bu da güvenlik noktasında - sosyal medya hesaplarını koruyamasa da - hassas olması gerektiğini gösteriyor. Ortaya çıkan bu fotoğrafta ise bunu net şekilde görebiliyoruz.

Fotoğrafta, Zuckerberg'in Instagram hesabının 500 milyon beğeniye ulaştığının kutlamasının yapıldığı bir kare yer alıyor. Ancak detaylarda daha fazlası mevcut. Mark tarafından paylaşılan karede, Mark'ın ofisteki çalışma masası görülüyor. Masaya dikkatli bakıldığında ise, laptop'un kamera ve mikrofon girişlerinin bantla kapatıldığı görülüyor. Bu şekilde bilgisayarına sızabilecek kötü amaçlı kişilere görüntü ve ses kaydı vermeyi engellemeye çalışan Mark, umarız bunda sosyal medya kanallarını koruyabildiğinden daha fazla başarılı olur.

Mark'ın kullandığı bu yöntem aslında bize çok da uzak değil. Aramızda pek çok kişinin de benzer şekilde korunmaya çalıştığını biliyoruz. Aslında ne kadar "ilkel" gibi görünse de, bu yöntem en etkili olanlarından biri. O nedenle, siz de Mark gibi olun.

Okuyucu Yorumları