Markafoni'den online perakende haritası!

Türk internet kullanıcıları 6,5 dakikada bir telefonuna bakıyor... Peki başka neler yapıyoruz?

Türkiye'nin internet raporu!

Markafoni.com Türkiye'nin online perakende haritasını çıkardı.

Bazı öne çıkan başlıklar:

- Türkiye'de cep telefonu kullanıcıları 6,5 dakikada bir telefonuna bakıyor; Türkiye iOS ve Android uygulamalarını en çok indiren 10 ülke arasında yer alıyor.

- Türkiye'de online mağazası olan markaların oranı %49 olarak ölçülüyor. En çok öğleden sonra saatlerinde online alışveriş yapmayı tercih eden tüketicilerin %88'i, ödemelerini kredi kartıyla yapıyor.

- Markafoni.com'un hazırladığı raporlara göre, Türkiye dünyada internet kullanıcısı en fazla olan 20 ülke arasında %47 penetrasyon oranı ile 11. sırada yer alıyor.

- Türkiye'de günümüzde online alışveriş yapan kişi sayısı 10 milyon, bu rakam internet kullanıcılarının %28'ini oluşturuyor. 2016 yılında online alışveriş yapan kişi sayısı oranının %36 ile 16 milyona yükseleceği tahmin ediliyor. Türkiye'nin Avrupa ortalamasına erişiyor olması durumunda ise, bu oranın %87 ile 31 milyon olması öngörülüyor.

- Kullanıcı başına online harcama Türkiye'de yılda ortalama 182 avro tutarında.

- Türkiye 54 milyon kredi kartı sayısı ile Avrupa'da 2., 89 milyon banka kartı sayısı ile Avrupa'da 3. ve 2 milyon POS makinesi sayısı ile Avrupa'da 1. sırada.

- Türkiye 31,7 milyon Facebook kullanıcısı ile dünyada 7., 6,5 milyon Twitter kullanıcısı ile dünyada 11., %1,6 kullanım sayısı ile Youtube sıralamasında ise dünyada 14. sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları