Mars'a gitmeyi unutun Mars Dünya'ya gelebilir

NASA Mars'a insan göndermeyi düşünürken bilim adamları Mars'ın kendi planlarını ortaya çıkarttı

Güneş sisteminde tehlike!

Bilim adamları en yeni veriler ışığında Güneş Sistemi için olası felaket senaryolarını hazırladılar. Güneş Sistemi'nin en zayıf halkası Merkür. Yörüngesi diğer gezegenlere göre biraz daha uzun bir elipse şeklinde olan Merkür'ün, büyük gezegenler veya Güneş'in çekim alanına kapılıp yörüngesinden çok ufak bir oranda kaymasının ihtimal dahilinde olduğunu söyleyen bilim adamları, bu sapmanın sadece 0,38 milimetreye ulaşmasının bile büyük bir felakete yol açabileceğini söylüyorlar.

Bilim adamları olası yörünge sapmaları üzerine tam 2501 senaryo simülasyonu hazırladılar. Bunların 25 tanesi Güneş Sistemi içerisinde büyük çarpışmalara yol açabilecek kadar tehlikeli. Bilim adamları bu durumda yaklaşık %1 ihtimalle dünyanın da bu zincirleme Güneş Sistemi kazasına karışabileceğini tahmin ediyorlar.

Senaryolardan birinde yörüngesinden çıkan Merkür, Mars'ı da yoldan çıkartıyor ve bu senaryonun devamında Mars Dünya'ya çarpıyor, ya da dünyaya çok ciddi hasar verecek kadar yakınından geçiyor. Senaryolardan birinde Merkür Satürn'e çarpıyor, üç senaryoda ise Güneş'in çekim alanına kapılıp, içine düşüyor.

Okuyucu Yorumları