Mars'ı gezmek ister misiniz? İşte fırsat...

Avrupa Uzay Ajansı'yla Mars yolculuğuna çıkabilirsiniz. Üstelik bedava! İşte bunun yolu...

Mars'a bedava yolculuk!

Kızıl gezegen Mars'a ulaşmak ve hatta orada koloniler kurup yaşamak insanoğlunun çok uzun zamandır hayallerini süslüyor.

Avrupa Uzay Ajansı (European Space Agency) ise bu yolcuk için ilk ciddi adımı atmaya hazırlanıyor. Fakat bu adımın, gerçek Mars yolcuğundan ufak bir farkı olacak; katılımcılar aslında Dünya'yı terk etmeyecekler.

Mars 500 adı verilen bu proje için Avrupa Uzay Ajansı şu anda gönüllüler arıyor. Bu gönüllüler sanal Mars yolculuğuna merkezi Moskova'da bulunan bir tesiste katılacaklar. Bu ilginç deneye gönüllü olmak ve sanal da olsa bir Mars yolculuğuna katılmak paralı değil. Fakat bol bol boş zamanınız olması lazım. Çünkü bu sanal yolculuk gidiş dönüş tam 520 gün sürüyor. Tabi bu arada akıcı bir şekilde Rusça konuşabilmek, tıp ve mühendislik konularında ortalamanın üzerinde bilgi sahibi olmak gerekiyor. Ayrıca boyu 185 cm'nin üzerinde olanlar da ne yazık ki kabul edilmiyorlar.

Eğer önümüzdeki 520 gün için acil bir planınız yoksa ve ön koşullarda da sorun yoksa, şu adresten siz de başvurabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları