Mars'taki yeni keşif acaba ne?

NASA, Mars'ta "tarihi bir şey" bulduğunu söyledi, ne olduğunu "şimdilik" açıklamayacağız dedi!

"Bir şey bulduk ama..."

NASA yıllar süren çalışmalarının ve seyahatinin ardından sonunda "Curiosity" isimli aracını Mars gezegeni yüzeyine indirmeyi başarmıştı. Neredeyse bir servete mal olan aracın yegane amacıysa, Mars üzerinde hayat olup olmadığını araştırmaktı. Geçtiğimiz günlerde NASA tarafından; "Tarihi bir buluş" şeklinde açıklanan gelişmeyse, bilim çevrelerinde heyecanı en üst noktaya çıkardı.

Ekibin başında bulunan John Grotzinger'in dile getirdiği üzere çok büyük bir buluş olduğu iddia edilen "şey" pek tabi gezegen üzerinde bulunmuş olan olası bir yaşam belirtisini akıllara getirdi. Curiosity'nin bu zamana kadar Mars yüzeyinde yaptığı araştırmalara göre, kızıl gezegenin düşünüldüğü kadar radyoaktif bir atmosfere sahip olmadığı ortaya çıktı. Bazı isimsiz kaynaklardan gelen iddialara göreyse, bilim insanları organik maddeler tarafından üretilen metan gazının da gezegende bulunduğunu ileri sürdü.

Ancak NASA; şu anda bulduğu "şeyin" ne olduğunu henüz açıklamayacağını söylüyor ve merakı daha da artırıyor. Şu andaysa, 3 Aralık'ta yapacakları büyük açıklama için ellerindeki verileri bir kez daha gözden geçirerek, aldıkları sonuçlardan emin olmak için uğraşıyorlar.

Okuyucu Yorumları