Mars'a Gitmek İçin para Biriktirmeye Başladık Bile

Henüz Mars'a gidemiyoruz... Ama birileri, Mars turisti olmak için para biriktirmeye, hatta bankalarda yatırım yapmaya başlamış bile...

Mars'a gitmek için para biriktiriyorlar!

Eskiden insanlar sakin, sıcak bir yerde emekliliklerini geçirmek için kenara para koyarlardı. Ancak görünene göre bu durum çok yakında değişecek ve yeni emekli mekanı Mars olacak. Elon Musk gibi milyarderler Kızıl Gezegen'in bir insan yerleşkesi olacağını söylerken, bazı sıradan kişiler de bu açıklamaları dinleyerek uygun bir şekilde para biriktirmeye başladılar bile.

SpaceX'in son başarılı Falcon 9 roket fırlatışından sonra hava-uzay alanının içindeki ve dışındaki pek çok kişi sonraki adımları tartışmaya başladı. Tekrar kullanılabilir roketlerin en büyük getirisi, uzay yolculuklarını daha ucuz yapmaları ve böylelikle de, Musk'ın ve firmasının iddiasına göre, ortalama kişilerin uzaya gitmelerini kolaylaştırması.

Mars'a Gitmek İçin para Biriktirmeye Başladık Bile

Başarılı fırlatmanın ardından yatırım hizmeti Betterment, yatırımcılarından bazı verileri topladı. 250.000 hesabın incelemesinde firma analistleri normal yatırım tiplerindeki (emeklilik, yıldönümü yolculuğu gibi) hesapların arasında 22 hesabın "Mars" veya "Uzay" için açıldığını gördü.

Betterment'ın söylediğine göre bazı hesaplara ayda 1.000 dolar yatırım yapılıyor. Ocak 2016'da açılan bir hesap ise, muazzam bir şekilde 60.000 dolar birikim yapmış durumda. Betterment'ın Gizmodo'ya söylediğine göre, uzayla ilgili açılan ilk hesap, 2014 Mart tarihine ait.

Elon Musk, şimdiden Mars yolculukları için göreceli olarak karşılanabilir olan 200.000 dolar fiyatını duyurmuş durumda.

Okuyucu Yorumları